Noutati :

Abia peste aproximativ un an si jumatate ne-am putea duce cu bicicleta pana la granita cu Serbia

30 septembrie, 2012 - 02:34 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Timisorenii s-ar putea duce pe bicicleta, pe digul raului Bega, pana la granita cu Serbia, insa proiectul ar putea fi realizabil abia peste un an si jumatate. Consiliul Judetean Timis a aprobat recent cofinantarea de 2%.

Numit destul de pompos, „Valorificarea potentialului turistic transfrontalier incluzand piste de cicloturism de-a lungul raului Bega, in aval de Timisoara”, proiectul care va prinde contur in colaborare cu autoritatile din Serbia, ar putea fi realizabil abia peste un an si jumatate.

Pista care va fi asfaltata chiar pe dig, va avea o lungime de 37 de kilometri si o latime de doi metri. Costurile ridicandu-se la 2.350.495 de euro (cheltuieli eligibile de 2.104.200 euro).

Cei mai multi bani, 85% provin de la Uniunea Europeana, iar 13% reprezinta contributia Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului. CJ Timis vine cu cofinantarea proiectului, 2% din valoarea totala, adica 42.084 euro

Pista pentru biciclete va porni de la Timisoara, in apropierea Podului Modos, va continua prin Parcul Industrial Freidorf, apoi va trece prin localitatile Utvin, Uivar si Otelec, aceasta fiind si ultima localitate din Romania, apoi va continua prin Serbia, pana la Zrenjanin.

Nu trebuie sa fie neaparat un proiect in oglinda. Partea sarba nu e pregatita sa faca pista de biciclete, dar va incerca sa acceseze fonduri europene pentru investitie„, a declarat Mihaela Madar, sef Birou Implementare proiecte si relatii internationale la Administratia Bazinala de Apa Banat.

Potrivit Mihaelei Madar, lucrarea ar trebui sa fie finalizata in 18 luni, iar termenul estimat de demarare este inceputul anului 2013. Vor fi amenajate refugii, indicatoare de semnalizare si bariere pe pista.

Proiectul a fost castigat in cadrul programului transfrontalier de cooperare Romania –Serbia, IPA 2007-2013 de catre Administratia Bazinala de Apa Banat, Consiliul Judetean Timis, Primaria Zrenjanin (Serbia).Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...