A venit vaccinul anti-HPV, in Timis. Sunt disponibile aproape 2.000 de doze

TIMISOARA. Directia de Sanatate Publica Timis a receptionat o prima transa, in acest an, de vaccin anti-HPV nonavalent Gardasil 9. Este vorba de o cantitate totala de 1.860 doze.

Vaccinul urmeaza sa fie distribuit, in zilele urmatoare catre medicii de familie, pentru vaccinarea persoanelor eligibile, pe baza solicitarilor parintilor sau reprezentantilor legali, care au transmis cererile catre medicii de familie pe parcursul anului 2021.

CITESTE SI: Peste un milion de teste pentru infectia cu COVID-19 au fost facute in Timis de la debutul pandemiei 

In 2021, Ministerul Sanatatii a extins grupa de varsta pentru vaccinarea gratuita anti-HPV, astfel incat sa fie incluse si fetele cu varsta intre 14 – 18 ani, conform recomandarilor comisiilor de Epidemiologie si de Oncologie din cadrul Ministerului Sanatatii, precum si ale specialistilor din cadrul Institutului National de Sanatate Publica.

Pana in 2021, vaccinarea anti-HPV se realiza gratuit doar pentru fetele cu varsta cuprinsa intre 11 si 14 ani.

Vaccinul Gardasil 9 previne infectia impotriva a 4 tipuri de HPV la care se adauga preventia fata de inca 5 tipuri HPV cancerigene (HPV 31, 33, 45, 52 si 58) si care sunt raspunzatoare impreuna de inca 10-20% dintre cazurile de cancer de col uterin. Gardasil 9 ofera astfel cea mai completa protectie antivirala.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...