Noutati :

A venit randul profesorilor sa primeasca note. Dascalii sustin proba scrisa a examenului de definitivat

18 iulie, 2013 - 12:03 PM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. 241 de dascali sustin , la Colegiul National “C.D.Loga”, proba scrisa din cadrul examenului de definitivat.  In total,  se da examen la nu mai putin de 42 de discipline, in functie de specializarea pe care o au candidatii.

Dascalii au intrat in salile de examen intre orele 8.00 şi 8.30. Dupa aceasta ora, nimeni nu a mai avut voie sa patrunda in incinta unitatii de invatamant, ordinele treansmise de la Ministerul Educatiei fiind extrem de clare, pentru a se evita orice suspiciune de frauda. Subiectele au fost deschise la ora 10.00 si, din acel moment, profesorii au la dispozitie patru ore pentru a le rezolva.

„Nota obtinuta la proba scrisa este nota la examen. Nota minimă de promovare a examenului este 8. Cadrele didactice care promoveaza examenul dobandesc dreptul de practica in invatamantul preuniversitar. Noutatile sesiunii 2013 sunt (a) acordarea dreptului de participare la examen si debutantilor cu un an vechime la catedra si (b) cresterea mediei minime de promovare a inspectiilor la clasa de la 7 la 8.” se arata intr-un comunicat al Ministerului Educatiei.

Evaluarea lucrarilor va avea loc in patru centre din tara, in functie de disciplina.

Emotiile sunt mari, mai ales pentru profesorii care au reusit sa se titularizeze in primavara. Daca nu iau cel putin 8.00 la proba scrisa a definitivatului, vor reveni la statutul de suplinitori.

Rezultatele vor fi afişate în 23 iulie, iar între 23 şi 24 iulie candidaţii vor putea depune contestaţii la centrele de examen. Soluţionarea contestaţiilor se va realiza în intervalul 25 – 26 iulie, urmând ca pe data de 27 iulie să se afişeze rezultatele finale.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...