Noutati :

A triplat pretul si incearca sa gaseasca o firma care sa deseneze Traseul Revolutiei de la Timisoara. Administratia Fritz a relansat licitatia

30 mai, 2022 - 11:05 AM
Autor: Redactie      
Categorie: ADMINISTRATIE
5

TIMISOARA. Dupa o prima licitatie ratata, pentru ca nicio firma nu a vrut sa proiecteze Traseul Revolutiei de la Timisoara, administratia Fritz a triplat pretul si mai face o incercare.

CITESTE SI: A inceput sa se usuce stejarul plantat in Piata Libertatii pentru care Primaria Timisoara a cheltuit 3000 de euro. Au fost chemati specialisti sa il salveze

In februarie la termenul limita pentru depunerea ofertelor, nimeni nu s-a inscris in cursa pentru contractul estimat atunci la 50.000 de euro pentru marcarea si definirea Traseului Revolutiei de la Timisoara din 1989, un proiect initiat de primarul Dominic Fritz. Acum, municipalitatea incearca sa ii tenteze pe potentialii proiectanti cu aproape 160.000 de euro, cu TVA.

Proiectul administratiei Fritz vizeaza transformarea spatiului public in 9 puncte din oras intr-un mediu care sa evoce momentele Revolutiei si sa pastreze vie memoria zilelor lui Decembrie 1989.

Cele 9 puncte emblematice pentru Revolutie unde primaria planuieste diferite interventii urbanistice sunt: Piata Maria, Podul Traian, Piata Victoriei, Piata Libertatii, Piata Sf. Gheorghe, Prefectura, Podul Decebal, Parcul Poporului, Cimitirul Eroilor. Cu ajutorul tehnologiilor de realitate augmentata si realitate virtuala, timisorenii si turistii vor putea retrai atmosfera acelor zile, transmiteau in decembrie anul trecut reprezentantii Primariei Timisoara.

Pentru a pune in valoare si a surprinde cat mai fidel acele momente istorice de extrema intensitate, am cerut ca unul din criteriile de evaluare a ofertelor care se vor depune, sa fie existenta in cadrul echipei de proiectare a unui curator cu experienta in elaborarea de astfel de proiecte de memorie personala si colectiva, rezistenta prin cultura, stereotipuri, marginalizare, discriminare, oprimare si depasirea vechilor mentalitati”, transmitea in decembrie anul trecut primarul Dominic Fritz.

Se au in vedere montarea unor placute cu diferite inscriptii, crearea unei aplicatii dedicata turistilor si digitalizarea locatiile de pe traseu. Viitorul proiect va cuprinde si modernizarea unor pavaje pentru persoanele cu diferite probleme, prin iluminat public diferentiat, marcaj tactic, signaletica sonora si borduri la nivel cu carosabilul. Mobilierul urban si marcajele vizuale vor avea un concept unitar pentru toate locatiile, mai precizau reprezentantii primariei.

Caracterul locului urmeaza a fi conservat si valorificat, iar pentru doua zone (Piata Maria si Consiliul Judetean) vor fi realizate studii de iluminat public complete si vor fi propuse solutii de iluminat ambiental.

Contractul de proiectare in faza DALI era estimat in iarna la 195.071 lei fara TVA, adica aproximativ 50.000 de euro cu TVA. Cum n-a prezentat interes pentru firme, acum administratia Fritz propune 666.386 lei fara TVA, adica aproape 160.000 de euro cu TVA.

Termenul limita de depunere a ofertelor pentru noua licitatie este 16 iunie.

Lucrarile de interventie propriu-zise pentru viitorul Traseu al Revolutiei ar putea costa aproximativ 4,3 milioane de euro, transmit reprezentantii Primariei, iar finantarea va fi asigurata prin PNRR (Programul National de Redresare si Rezilienta).Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 5comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Nica vezi asa se face de o ciorba

 2. Il desenez eu pe gratis :)))

  • pai si de ce nu te-ai inscris la licitatie?
   stai si te plangi toata ziua pe net

 3. Imediat se găsește un pensat usr-ist care nici nu era născut în 89!

  • Ia-ti medicamentele si culca-te tataie