Noutati :

A treia editie a Galei de Binefacere a Antreprenorilor Italieni, aproape de start

14 noiembrie, 2019 - 09:56 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Sub inaltul patronaj al Ambasadei Italiei la Bucuresti, Camera de Comert Italiana pentru Romania (CCIpR), in colaborare cu Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, organizeaza in data de 21 noiembrie 2019, la Venue Events (Timisoara, str. Divizia 9 Cavalerie nr.62), cea de-a 3-a editie a GALEI DE BINEFACERE A ANTREPRENORILOR ITALIENI.

„Este importanta si aceasta gala ca si toate celelalte evenimente pentru ca, daca pana acum oamenii de afaceri au participat la forumul international la parteneriate, iata-ne astazi ca vin firme cu investitie italiana care sustin aceasta gala. Este importanta pentru ca sunt copii cu probleme mari, cu probleme de sanatate. Pe noi ne impresioneaza foarte mult aceste cazuri si atunci de ce sa nu fim alaturi de Camera Italiana. Camera nu poate sa doneze, dar putem sa fim alaturi de dansii si mediatizam, sa atragem oameni de afaceri care sa sponsorizeze aceasta gala”, a spus Florica Chirita, presedintele executiv al CCIA Timis

Evenimentul are ca obiectiv strangerea de fonduri pentru sustinerea unor cauze caritabile. Spre deosebire de alte evenimente similare, strangerea de fonduri se face prin campanii lansate cu luni de zile inaintea evenimentului. La acestea se vor adauga banii obtinuti la Tombola din timpul Galei. Pana in prezent a fost adunata suma de 22.000 euro.

Totodata, Monza Metropolitan Hospital din Bucuresti, al treilea spital al Grupului Monza deschis in Romania, specializat in efectuarea de interventii chirurgicale complexe si in asigurarea de servicii medicale integrate de inalta performanta, ofera suma de 10.000 euro prin servicii medicale in beneficiul persoanelor aflate in dificultate.

Beneficiarii donatiilor sunt patru organizatii din Romania:
-Fundatia PARADA din Bucuresti – o organizatie neguvernamentala al carei scop il reprezinta sprijinirea copiilor, tinerilor si familiilor fara adapost, prin intermediul unor servicii integrate de asistenta sociala. inca din 1996, Fundatia este prezenta pe stazile, in canalele, garile si in casele abandonate din Bucuresti, venind in ajutorul copiilor strazii, al copiilor aflati in centre de plasament sau provenind din familii abuzive sau dezavantajate social, al tinerilor si al familiilor in situatie de strada, printr-un complex de servicii integrate: social-educative, medicale, artistice (circ social), sportive (fotbal social) etc.

-Asociatia Il Giocattolo din Anina-Bradet – organizatie neguvernamentala care are ca scop imbunatatirea vietii copiilor si tinerilor defavorizati, prin combaterea abandonului scolar. Marea parte a activitatii asociatiei se desfasoara in scoala din cartierul defavorizat Bradet, renovata prin munca comunitatii locale.

-Asociatia Curtea Culorilor din Sarbova – organizatie fondata in 2011 care ofera sprijin tinerilor iesiti din orfelinate la 18 ani, ajutandu-i sa invete o meserie, sa se poata angaja, dar şi sa aiba unde locui dupa implinirea varstei de majorat. Asociatia a cumparat doua case cu teren agricol si este in curs de construire a unei a treia, unde tinerii desfasoara activitati agricole: cultiva legume, fructe si mirodenii si produc branzeturi dupa retete traditionale din Italia.

-Asociatia Betty&Tessa din Satu-Mic (langa Lugoj) – organizatie neguvernamentala infiintata in 2014 care se ocupa cu protectia animalelor abandonate, avand un adapost pentru caini si pisici. CCIpR a ajutat Asociatia sa achizitioneze echipamente si materiale sanitar-veterinare.

„Este a treia editie a acestei gale. La prima editie am premiat firmele care au excelat in domeniul de activitate. De 2 ani de zile ne-am reprofilat, ajutam persoane defavorizate. Sub umbrela camerei s-aui strans foarte multe firme italiene pentru a ajuta copii. Si anul acesta vom ajuta 3 ONG-uri care se ocupa de copii. Vorbim de Asociatia Parada din Bucuresti, de Asociatia Il Giocatolo din Anina si Curtea Culorilor din Satu Micm, si in premiera ajutam o foirma care are un adapost de catei. Sunt 120 de animale pe care le ajutam.. Anul trecut au fost 375 de persoane, anul asta am strans deja 330, am strans deja 22.000 de euro, cdare vor fi daruiti de fata cu toata lumea, impartiti intre aceste 4 asociatii. Bucatarii o sa fie ca si anul trecut, dar anul acesta o sa avem 6 bucatari care vin pentru eveniment din Italia.. Anul acesta se vor vorbi 9 limbi in sala respectiva pentru ca vin firme nu numai din Italia si Romania, ci si din Germania, Austria, Grecia, Serbia, Slovacia si pentru unii este o mandrie”, Vincenzo Moderno, presedintele CCIpR.

La succesul Galei vor contribui si specialitatile gastronomice pregatite de chef Luigi POMATA, acompaniate de vinurile marchigiane ale cramei Ciu’ Ciu’.

Invitat special in concert: Costel Busuioc

Gala de Binefacere a Antreprenorilor Italieni va reuni oficiali ai administratiei publice din judetele Timis, Arad si Caras-Severin, inalti diplomati, reprezentanti de marca ai comunitatii de afaceri romanesti si straine, persoane fizice.

***

Informatii suplimentare la tel. 0356.171.950, 0755/750.000, e-mail: [email protected], [email protected], Dl. Vincenzo MODERNO, Vicepresedinte CCIpR.
Web site: www.cameradicommercio.roInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...