A pornit vaccinarea direct din masina, la primul drive thru deschis la Timisoara. Ministrul Sanatatii, in vizita, in parcarea din Sagului. Video

TIMISOARA. Timisoarenii se vaccineaza impotriva COVID-19 direct din masina, la primul drive thru care s-a deschis la mall-ul din Calea Sagului nr. 100, in parcare.

CITESTE SI: O mare prostie. Schimb acum 3 tramvaie ca sa ajung din Fratelia pe Cetatii. Timisorenii furiosi pe hotararea ‘incompetentului’ Goia de a readuce tramvaiul 7 pe vechiul traseu 

Centrul de vaccinare direct din masina este operational de vineri, 7 mai, de la ora 8.00.

Primii doritori s-au asezat la rand inca inainte de deschidere.

In jurul orei 10.00 a venit si ministrul Sanatatii Ioana Mihaila pentru a vedea cum merge operatiunea de imunizare.

Timisoara nu a fost aleasa intamplator ca loc al primei mele vizite. Timisoara a fost un exemplu de bune practici care se suprapune cu principiile pe care le promovam la Ministerul Sanatatii, un exemplu prin aplicatia pandemic controler, o colaborare intre medicii specialisti si cei de familie. Aici s-a desfasurat programul pilot de vaccinare la cabinetele medicilor de familie care au reusit sa vaccineze peste 1000 de pacienti cu AstraZeneca. Este un exemplu de bune practici prin proiectul Oxigen pentru Timisoara, prin care s-au salvat multi pacienti. Motiv pentru care Timisoara continua sa fie orasul care face lucrurile bune printre primii si tot acest efort merita sustinut si multiplicat la nivel national.

Ieri au fost peste 100.000 de persoane vaccinate la nivel national, iar acest ritm sustinut de vaccinare a fost atins prin eforturi coordonate ale personalului medical, este rezultatul dorintei voastre de a veni sa va vaccinati, si in colaborare cu autoritatile loc, acum sunt din ce in ce mai multe posibilitati de vaccinare. Toate sunt premisele care ne arata ca ritmul de vaccinare poate fi mentinut si crescut si cu ajutorul lui sa putem reveni la viata normala„, a declarat la Timisoara ministrul Sanatatii Ioana Mihaila.

VIDEO: George Stefanita

Primul centru de vaccinare de tip drive thru va functiona in parcarea mall-ului de pe Calea Sagului, in fiecare zi, pana la orele 20.00, pana in 7 august.

Imunizarea se va face cu serul de la Pfizer si  fara niciun fel de programare prealabila, doar cu buletinul.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. Mihai spune:

  Te duci la Mall si intri doar daca faci vaccinul. Poate pe viitor.

 2. e mai tarziu decat credem spune:

  Vai lumii,dar toate trebuie sa se-mplineasca.

 3. Dragos spune:

  drive-through, nu așa cum ați scris