A pornit bataia pe locurile de cazare din Complexul Studentesc din Timisoara. Cat mai costa un loc in camin. Foto

TIMISOARA. Apropierea inceputului de an universitar readuce la viata si Complexul Studentesc din Timisoara. Printre primii care se cazeaza sunt studentii de la Universitatea de Vest, astfel ca sambata dimineata cei de la FEEA isi preluau camerele.

CITESTE SI: Deputatul Marilen Pirtea, dupa intalnirea cu invatatoarele de la Liceul Lenau pe tema OUG care le interzice sa predea Romana la clasele 0-4: Ele pot trece peste jignire, insa nu pot accepta ca dezvoltarea copiilor sa fie pusa sub risc 

Cazarea se intinde pe mai multe zile pentru a nu se crea imbulzeala din ceilalti ani.

Caminele celor patru universitati din Timisoara ofera, in total, peste 13.000 de locuri de cazare, cele mai multe, respectiv circa 6.000 de locuri fiind disponibile la Universitatea Politehnica din Timisoara.

Studentii Universitatii de Vest au la dispozitie 3000 de locuri de cazare in 10 camine, in care beneficiaza de internet, cablu tv, bucatarii pe palier cu toate dotarile necesare sau spalatorii. In caminele UVT-ului sunt atat camere cu doua paturi, cat si cu cinci, iar pretul, pentru cei intrati pe locuri bugetate, variaza intre 100 si 120 de lei, in functie de cati studenti stau in fiecare camera.

La Universitatea Politehnica cazarile se fac in 16 camine, fie cu cinci locuri in camera, fie cu doua. In caminele cu cinci locuri pot fi gazduiti 4500 studenti, iar in cele cu doua paturi in camera sunt peste 1500 disponibile.

Studentii politehnisti care au intrat la ‘fara taxa’ vor plati tot in jur de 100 de lei pentru un loc in camin, pe luna.

Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului ”Regele Mihai I al Romaniei” din Timisoara ofera studentilor sai peste 1.500 locuri, care sunt disponibile in cinci camine, dintre care unul de garsoniere.

Si aici preturile de cazare variaza, de la aproximativ 120 de lei pentru un loc in camera cu patru paturi si 300 de lei pentru loc in caminul cu garsoniere.

Studentii care nu prind locuri in caminele studentesti din Timisoara, isi pot inchiria locuinte in oras. O garsoniera se poate inchiria cu aproximativ 200 de euro pe luna, un apartament cu doua camere se inchiriaza cu peste 300 de euro pe luna, iar cele cu trei camere depasesc 380 de euro lunar.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. Ioana spune:

    Ce bine ca Agronomia a mai scazut pretul la camere ca pana acum era 175 de lei pe luna in camera de 4 persoane. Niste mincinosi. Camerele variaza intre 145 si 175 la buget si 300 la taxa. Enorm de mult. Rusine sa le fie,iau bani pt orice de la studenții.