Opinia Timisoarei

A pierdut iarasi in instanta. Organigrama lui Dominic Fritz la Primaria Timisoara ramane suspendata

TIMISOARA. A pierdut si recursul. Noua organigrama a Primariei Timisoara, care ar fi trebuit sa intre in vigoare la inceputul lunii august, ramane suspendata pana la judecarea pe fond.

Instanta a decis sa dea castig de cauza angajatilor nemultumiti ca, odata cu reorganizarea administratiei Fritz, au fost inalturati ilegal din posturile pe care le ocupau, si au suspendat definitiv organigrama.

Solutia pe scurt: Respinge recursul formulat de recurenţii-pârâţi CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI TIMIŞOARA şi PRIMARUL MUNICIPIULUI TIMIŞOARA împotriva Sentinţei civile nr. 809 din data de 16 August 2021 pronunţată de Tribunalul Timiş în Dosar nr. 3407/30/2021, în contradictoriu cu intimaţii-reclamanţi TOC MIRELA ADRIANA, ROGOBETE ALEXANDRU, SUCIU MARIUS ILIE, CHIS CULITA, BORCSI GABRIELA VIOLETA, PURDEA DOINA VIOLETA, CHETA VLAD RAUL, CIOCA VASILE FLORIN ALEXANDRU, NADINOV PAUL, BANDRABUR ANDREI, PRODAN CRISTINA, COLOJOARA ADRIAN PETRU, ASTEFANOAIE MIOARA VASILICA, BALAJEL ADELA FLORINA, CRISOVAN FLORIAN ADRIAN, AURELIAN RODICA, COLONGIN COSMIN CLAUDIU, BUCATEA LAVINIA RALUCA, MARA MIRCEA, HOARCA CRISTIAN, CARAGIOV CRISTIAN, CHIU SERGIU DANIEL, BERE SEMEREDI ADRIAN AMEDEO, TISCHER ELENA, BERE SEMEREDI IUDIT, VALCEANU MIHAI, MUNTEANU OANA CRISTINA, GOŞA MIRELA, BELU ALINA, GEORGIU ANA, CIPU PAUN MIRELA, PRELUCAN LAURA, ALDEA ADRIAN reprezentanţi de Sindicatul Liber al Salariaţilor din Primăria Timişoara şi din Serviciile aflate în Subordinea Consiliului Local al Municipiului Timişoara. Obligă recurenţii – pârâţi la plata către intimatul – reclamant Sindicatul Liber al Salariaţilor din Primăria Timişoara şi din Serviciile aflate în Subordinea Consiliului Local al Municipiului Timişoara a sumei de 4760 lei cheltuieli de judecată în recurs. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei, astăzi, 19 octombrie 2021„, se arata in decizia Curtii de Apel.

Abia acum urmeaza judecarea pe fond a cauzei la Tribunalul Timis.

Primaria Timisoara, primarul si Consiliul Local sunt reprezentati in instanta in speta privind organigrama de casa de avocatura a decanului Baroului Timis Sergiu Stanila, care e platita cu 220 de lei pe ora de la bugetul local. Costurile asistentei juridice si reprezentarii au fost estimate la 24.000 de euro.

Va reamintim, noua organigrama a primarului Dominic Fritz a fost gasita drept ilegala de catre judecatorii de la Tribunalul Timis in luna august, care au stabilit ca deciziile edilului legate de comasarea unor directii si mutarea unor oameni de pe o functie pe alta pentru a face loc ‘oamenilor noi’ sa fie oprite, deocamdata. Printre situatiile de nerespectare a legii se numara si faptul ca hotararea prin care a fost aprobata organigrama nu a fost supusa mai intai unei dezbateri publice.

Exit mobile version