A murit Papa Benedict al XVI-lea

Fostul Papa Benedict al XVI-lea a murit la 95 de ani, a anuntat sambata biroul de presa de la Vatican.

Fostul suveran pontif s-a stins din viata la ora 9:34, la resedința sa de la Manastirea Mater Ecclesiae, unde a locuit dupa ce a demisionat in 2013.

Cu tristete va informam ca Papa emerit, Benedict al XVI-lea, s-a stins din viața astazi, la ora 9:34, in Manastirea Mater Ecclesiae din Vatican. Informatii suplimentare vor fi furnizate în cel mai scurt timp posibil.”, potrivit sursei citate.

Benedict al XVI-lea, în latina Benedictus PP. XVI, nascut Joseph Alois Ratzinger (n. 16 aprilie 1927 Marktl, Bavaria, Republica de la Weimar – d. 31 decembrie 2022, Vatican) a fost al CCLXV-lea papa al Bisericii Catolice, ales la 19 aprilie 2005 în Conclavul din 2005 ca succesor al papei Ioan Paul al II-lea. A fost primul papa german dupa 482 de ani (ultimul papa germanic a fost Adrian al VI-lea, în perioada 1522-1523).

Inaintea alegerii sale ca papa, între 1957 și 1977, Joseph Ratzinger a activat timp de douazeci de ani ca profesor de Teologie la universitațile din: München, Bonn, Münster, Tübingen și Regensburg, scrie ziare.com.

In anul 1977 a devenit arhiepiscop de München și a fost ridicat la rangul de cardinal de papa Paul al VI-lea. În anul 1982 a fost chemat la Roma și numit de papa Ioan Paul al II-lea în funcția de prefect al Congregației pentru Doctrina Credinței, președinte al Comisiei Pontificale Teologice Internaționale și al Comisiei Biblice Pontificale. Din 2002 pana la alegerea ca papa în aprilie 2005, a fost decan al Colegiului Cardinalilor.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. Je spune:

    Faza cu nazismul ați uitat-o…

  2. Gepeto spune:

    foarte bine !!! sa-l aseze Dumnezeu acolo unde merita , cat mai repede. si pe urmatorul , cel in functie , cat mai repede , asta e mai pervers.