A murit cea mai batrana persoana din lume!

Calugarita Eugenie Blanchard, cea mai batrana persoana din lume, la 114 ani, a murit, joi, într-un spital de pe insula Saint-Barthelemy, situata la 250 km nord de Guadalupe si unde a si vazut lumina zilei acum mai bine de un secol, pe 16 februarie 1896. Stranepotul sau, Daniel Blanchard, fost primar al insulei Saint-Barthelemy, teritoriu francez Caraibe, a declarat ca matusa sa a trait atat de mult pentru ca "a decis sa îi dea virginitatea sa lui Dumnezeu". Eugenie Blanchard a fost calugarita catolica si, dupa ce si-a exercitat vocatia în Indiile de Vest Olandeze, în colonia Curacao, a revenit pe insula Saint-Barthelemy, unde a si trait în ultimii 30 de ai. Eugenie Blanchard a devenit cea mai varstnica persoana din lume pe 4 mai 2010, dupa moartea japonezei Kama Chinen, care a murit la scurt timp dupa ce împlinise 115 ani. Dupa disparitia Eugeniei Blanchard, cea mai batrana persoana din lume este tot o femeie, Eunice G. Sanborn, din Jacksonville (Texas, SUA), nascuta pe 20 iulie 1896.

Calugarita Eugenie Blanchard, cea mai batrana persoana din lume, la 114 ani, a murit, joi, într-un spital de pe insula Saint-Barthelemy, situata la 250 km nord de Guadalupe si unde a si vazut lumina zilei acum mai bine de un secol, pe 16 februarie 1896.

Stranepotul sau, Daniel Blanchard, fost primar al insulei Saint-Barthelemy, teritoriu francez Caraibe, a declarat ca matusa sa a trait atat de mult pentru ca „a decis sa îi dea virginitatea sa lui Dumnezeu”. Eugenie Blanchard a fost calugarita catolica si, dupa ce si-a exercitat vocatia în Indiile de Vest Olandeze, în colonia Curacao, a revenit pe insula Saint-Barthelemy, unde a si trait în ultimii 30 de ai.

Eugenie Blanchard a devenit cea mai varstnica persoana din lume pe 4 mai 2010, dupa moartea japonezei Kama Chinen, care a murit la scurt timp dupa ce împlinise 115 ani. Dupa disparitia Eugeniei Blanchard, cea mai batrana persoana din lume este tot o femeie, Eunice G. Sanborn, din Jacksonville (Texas, SUA), nascuta pe 20 iulie 1896.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...