A intrat in circulatie noua bancnota de 10 euro. Vezi cum arata!

Noua bancnota de 10 euro a intrat de astazi in circulatie, noul model avand elemente de siguranta care il fac mai greu de falsificat. Vechile bancnote vor circula in paralel, urmand sa fie retrase treptat.

Noile bancnote din seria „Europa” au incorporate diverse elemente de siguranta. Bancnota reda in holograma si in filigran un portret al Europei, personaj din mitologia greaca ce a dat numele continentului.


In urmatoarele doua saptamani vor fi puse in circulatie in jur de 4,3 milioane de euro din aceasta serie. Vechile bancnote vor circula in paralel, urmand sa fie retrase treptat.

In primele sase luni ale acestui an au fost descoperite peste 330.000 de bancnote falsificate, in intreaga Europa.

Bancnota de 5 euro din seria „Europa” este in circulatie din luna mai 2013. Cea de 20 de euro ar putea fi lansata oficial la inceputul anului 2016.

Citeste si: Se schimba bancnotele EURO! Prima bancnota din noua serie a intrat in circulatie. Vezi cum arata!

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...