A intervenit SMURD-ul la o sectie de votare din Timis

TIMIȘOARA. A fost nevoie de intervenția unui echipaj medical la o secție de votare din Timiș, duminică dimineață.

Unui alegător i s-a făcut rău chiar lângă secția din Vizejdia, localitate ce tine de comuna Gottlob, iar un polițist de frontieră, care asigura ordinea la alegeri, i-a sărit omului în ajutor și a dat alarmă la 112.

Azi-dimineață, în jurul orei 08:00, un polițist de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Lungă, aflat în misiune de asigurare a ordinii publice la o secție de votare din localitatea Vizejdia, județul Timiș, a intervenit prompt în sprijinul unei persoane care a acuzat o stare de rău în proximitatea secției de votare.

Observând situația, agentul a acționat imediat, acordând primul ajutor victimei și apelând numărul unic de urgență 112. Echipajul medical sosit la fața locului a preluat persoana în cauză pentru a-i acorda îngrijirile medicale necesare„, transmit reprezentantii IPJ Timis.

Peste 1.600 de angajați ai MAI vor asigura climatul normal de siguranță la nivelul județului, protecția celor 619 secții de vot și verificarea sesizărilor cu privire la posibile incidente electorale.

Obligația de a lua măsurile necesare pentru ca alegerile să decurgă în bune condiții revine președinților birourilor electorale ale secțiilor de votare, care au atribuții și în afara secției de vot, în jurul secțiilor, precum și pe străzi și în piețe publice, până la o distanță de 500 de metri.
Refuzul oricărei persoane de a se conforma dispozițiilor președintelui biroului electoral al secției de votare cu privire la asigurarea ordinii în localul de vot și în împrejurimi constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 1.500 și 4.500 de lei.

Vă reamintim, că cetățenii români pot vota în baza unuia dintre următoarele acte: cartea de identitate, cartea electronică de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate și, în cazul elevilor din școlile militare, carnetul de serviciu militar.

Ca de fiecare dată de alegeri, Direcția de Evidență a Persoanelor Timișoara precum și serviciile de evidență din județ vin în sprijinul cetățenilor români care nu dețin documente de identitate valabile, asigurând program cu publicul până la ora 21:00.

Pașaportul simplu electronic și pașaportul simplu temporar pot fi folosite pentru exercitarea dreptului de vot numai de cetățenii români care votează în străinătate sau de cetățenii români cu domiciliul în străinătate care votează în România.

Până la această oră au fost înregistrate 2579 de cereri de urnă mobilă.

FOTO: Arhiva

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Votam Masiv !!!