A inceput testarea elevilor si prescolarilor. Parintii trebuie sa trimita scolilor rezultatele pozitive ale analizelor de saliva

A inceput testarea majoritatii elevilor la SARS CoV 2 cu dispozitive care verifica daca virusul se afla sau nu in saliva copiilor.

6 milioane si jumatate de teste au fost distribuite elevilor si angajatilor din invatamant saptamana trecuta, iar ele vor fi folosite in majoritatea cazurilor, acasa.

Testele pozitive trebuie raportate de parinti cadrelor didactice.

In Timis, in mai multe scoli s-a procedat la completarea unui formular online, la care printii au atasat fotografia cu testul copilului.

Daca un test de saliva iese pozitiv, el va trebui confirmat de unul PCR sau antigen rapid, realizat din banii familiei. Daca parintii nu testeaza si in acest fel minorul pozitiv, atunci el sta acasa 2 saptamani si invata online, a explicat la europafm.ro secretarul de stat Sorin Ion.

Presedintele Federatiei Asociatiilor de Parinti, Iulian Cristache, atrage atentia ca Ministerul Educatiei si cel al Sanatatii nu au luat masuri care sa garanteze ca elevii sunt intr-adevar testati corect de 2 ori pe saptamana. Tot procesul de testare de bazeaza pe buna credinta a parintilor, ceea ce este gresit, considera Iulian Cristache.

Intre timp, a crescut si numarul scolilor in care angajatii s-au vaccinat impotriva COVID 19, in proportie de peste 60%, mai spune secretarul de Stat Sorin Ion.

In judetul Timis au fost receptionate si distribuite scolilor 227.000 de teste non-invazive.

Scolile speciale si Liceul Alimentar au decis ca testele sa fie facute copiilor in salile de clasa, si nu acasa de catre parinti.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. Solo spune:

    Testarile făcute elevilor vor aduce cheltuieli uriașe fara a aduce nicio informație sigură. Unii nu vor face aceste teste ci vor trimite o fotografie, falsă evident, altii nu vor face ca nu vor părinții, iar cei care vor face in mod responsabil, azi poate fi testul negativ, iar miercuri sa fie pozitiv, deci poate sa transmită oala până joi, pana cand face un nou test. Apoi o fi bun testul si pentru OMICRON? Se spune că varianta asta se transmite extrem de usor, prin urmare ar trebui făcute teste zilnice? Ce HOTII vor fi cu achiziția lor! Numai Cătălin Botezatu, bărbatul ce se ocupa cu moda a adus teste in valoare de 18MILIOANE DE EURO. O sa fie un test mai scump decat vaccinarea. Vai de tara!