Noutati :

A inceput ridicarea Podului Michelangelo! Placile sunt saltate milimetric si consolidate. FOTO si VIDEO cu operatiunea!

9 august, 2013 - 11:19 AM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Dupa mai multe amanari cauzate de probleme de ordin tehnic, iata ca s-a trecut la actiunea de ridicare a podului Michelangelo! Placile vor fi consolidate vreme de cel putin o saptamana, bucata cu bucata.

Cu ajutorul unor prese, segmentele care formeaza arcul podului peste Bega sunt ridicate doar cativa milimetri la fiecare interventie, apoi, cand se va ajunge la aproximativ o jumatate de metru, se vor introduce elemente de rezistenta ce vor consolida constructia.

Avem 4 prese, nu este nevoie de oameni multi pentru operatiunea de ridicare, am 8 oameni. Podul nu se ridica tot intr-o zi, dureaza vreo 2 – 3 zile, il ridicam doar vreo 50 – 60 de centimetri, in total. Dupa ridicare, instalam aparatele de reazame, sa le pozitionam. Daca sunt bune cele existente, atunci il lasam pe pozitie, daca nu sunt bune, le vom inlocui. O sa facem comanda, nu le avem inca pe cele noi. Daca sunt bune nu dureaza mult, dar daca facem comanda va trebui sa stam putin cu podul asa, pana ajunge comanda, poate facem o schimbare de solutie„, a spus pentru www.opiniatimisoarei.ro Marius Scorobete, seful de santier de la Michelangelo.

Podul Michelangelo dateaza din anul 1970, este cel mai lat din Timisoara, spune viceprimarul Dan Diaconu, prezent vineri pe santier. Potrivit edilului, circulatia in zona ar putea fi redeschisa la mijlocul lunii septembrie.

FOTO: Virgil Simonescu

Video-ul nu poate fi incarcat.

Video-ul nu poate fi incarcat.

Video-ul nu poate fi incarcat.

Video-ul nu poate fi incarcat.

Video-ul nu poate fi incarcat.
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...