Noutati :

A inceput Recensamantul Populatiei si Locuintelor. Platforma de autorecenzare nu functioneaza

14 martie, 2022 - 09:02 AM
Autor: Redactie      
Categorie: NATIONAL
2

A inceput autorecenzarea, prima etapa de colectare a datelor de la populatie pentru Recensamantul Populatiei si Locuintelor (RPL2021). Platforma special creata pentru aceasta operatiune nu functiona insa luni dimineata, la ora transmiterii acestei stiri.

CITESTE SI: Inca sase centre de vaccinare impotriva COVID din Timis se inchid. Raman deschise alte 13

Autorecenzarea este disponibila populatiei, in perioada 14 martie-15 mai 2022 si se poate realiza de pe orice dispozitiv electronic (telefoane inteligente, tablete, laptopuri, desktopuri etc.

Toate persoanele care se autorecenzeaza trebuie sa completeze chestionarul in functie de situatia avuta la momentul de referinta al recensamantului care este ora „00:00” din ziua de 1 decembrie 2021.​

Romania se afla la al treisprezecelea recensamant din istorie si al patrulea dupa Revolutia din 1989.

RPL2021 este primul din Romania organizat integral in format digital, cu respectarea precautiilor sanitare impuse de pandemia de COVID-19. Intregul proces al colectarii datelor se va desfasura cu asigurarea confidentialitatii si protectiei totale a informatiilor.

Fiecare persoana, indiferent de cetatenie, cu resedinta obisnuita in Romania (care traieste pe teritoriul Romaniei pentru o perioada de cel putin 12 luni) se poate autorecenza in 2 pasi:
– pasul unu: persoana acceseaza PLATFORMA DE AUTORECENZARE si completeaza formularul de preinregistrare pentru ea insasi si pentru membrii gospodariei din care face parte;
– pasul doi: persoana care a facut pre-inregistrarea si membrii gospodariei sale (pe care i-a trecut in formularul de pre-inregistrare) vor primi un link la adresa/adresele de email indicate, fiecare link conducand la chestionarul individual de recensamant; la finalul chestionarului, dupa completare, se apasa butonul „Finalizare” si chestionarul completat este transmis in baza de date a recensamantului.

Autorecenzarea online asistata se poate face in spatii special amenajate de fiecare primarie fie pe tabletele recenzorilor ARA, fie de pe propriile dispozitive electronice, cu sprijinul unui recenzor.



Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. :)))))) Ce noutate!
    Era stire daca platforma chiar era functinala!

  2. REA BINETELES !!