A inceput ‘Rabla 2016’. Ce noutati aduce programul din acest an?

Daca ai o masina veche si intentionezi sa o schimbi, poti incerca sa o faci prin intermediul programului ‘Rabla’. A debutat programul rezervat persoanelor fizice, care are insa doua parti in acest an, pentru care trebuie sa indeplinesti conditii diferite.

Programul „Rabla 2016” pentru persoane fizice a debutat, marti, Comitetul de avizare al Administratiei Fondului pentru Mediu aproband 105 dosare depuse de producatori si dealeri. Anul acesta, programul cuprinde doua componente: „Rabla Clasic”, prin care romanii pot beneficia de o prima de casare pentru achizitia unui autovehicul nou cata vreme il caseaza pe cel vechi, si „Rabla Plus”, care va debuta pana la sfarsitul lunii iunie, prin care este stimulata achizitia unui autovehicul nou pur electric sau nou electric hibrid, fara obligativitatea casarii celui vechi, anunta Ministerul Mediului.

Pentru programul „Rabla Clasic”, prima de casare este de 6.500 de lei, cu posibilitatea accesarii suplimentare a doua eco-bonusuri, in timp ce pentru „Rabla Plus” romanii au la dispozitie un eco-tichet de 5.000 de lei pentru achizitionarea unui autovehicul electric-hibrid sau un eco-tichet de 20.000 de lei pentru masinile noi 100% electrice.

Citeste mai multe: AICI

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.