Noutati :

A inceput plata biletelor cu cardul in mijloacele de transport in comun din Timisoara. Pe ce linii functioneaza primele POS-uri. Foto si video

19 martie, 2019 - 01:27 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
3

TIMISOARA. De marti, 19 martie, timisorenii care circula cu mijloacele de transport in comun au parte de o noua varianta de plata a biletelor – cu cardul bancar. Au pornit primele POS-uri montate in cateva autobuze, urmand ca operatiunea de montare sa isi urmeze drumul, iar astfel de dispozitive sa gasim in cateva luni in toate mijloacele de transport din Timisoara.

CITESTE SI: Centrul Timisoarei a ramas fara internet si semnal la televizoare. Primaria a taiat cablurile aeriene. Ce-au facut operatorii? Foto si video 

Montarea POS-urilor a inceput de ieri, din 18 martie. Prima sectie in care se monteaza este cea de autobuze. Au fost montate pe 4 mijloace de transport, respectiv autobuze scurte, care sunt acum in trafic. Au si fost facute primele plati in cursul zilei de marti.  In urmatoarele zile continua montarea aparatele POS, de luni pana vineri. Cand se finalizeaza operatiunea pe autobuze, se trece la montarea lor pe tramvaie, pe troleibuze si asa mai departe„, a precizat pentru opiniatimisoarei.ro Nicolae Bitea, directorul Societatii de Transport Public Timisoara.

Primele POS-uri functionale se gasesc pe autobuze de pe liniile: Expres 3, linia 13, Expres 8 si Expres 4.

In total, 350 de dispozitive de plata cu cardul vor fi montate in toate autobuzele, troleibuzele si tramvaiele din Timisoara.

ÎNCEPÂND DE MARȚI, 19.03.2019, PE O PARTE DIN MIJLOACELE DE TRANSPORT STPT, CĂLĂTORII VOR PUTEA CUMPĂRA BILETE PLĂTIND PE LOC CU CARDUL!Proiectul este susținut de BCR, care suportă toate cheltuielile aferente, inclusiv cele de mentenanță.Plata se face extrem de simplu, apropiind un card bancar “contactless” de un dispozitiv POS montat în mijlocul de transport. Călătorul nu este încărcat cu niciun cost suplimentar față de prețul biletului. STPT plătește către BCR un comision de 5% din încasări (adică: 5% din 2.5 lei = 12.5 bani pt fiecare bilet vândut).Vor fi montate 3 POS-uri pe autobuzele lungi, 2 pe autobuzele scurte, 2 pe troleibuze, 2 pe tramvaie, 1 pe remorca tramvaielor, 1 pe vaporașe, 1 pe tramvaiul turistic. În total, vom avea 350 POS-uri.Acțiunea de montare POS-uri se va finaliza în luna iunie.Deci, Timișoara din nou în pas cu noile tehnologii!Dacă apreciați noutatea, dați LikeDacă nu apreciați, postați “Dislike! De marți?! De ce nu de luni?!”În ambele situații, dați ShareP.S. Filmulețul este realizat în cadrul unui parteneriat BCR, TELEKOM și CTPI

Publicată de Nicolae Robu pe Vineri, 15 martie 2019Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. in sfarsit o solutie buna! Inca mai pot fi imbunatatiri, insa aceasta noua abordare e un pas in fata

  2. 1]120 minute sau 60 minute?
    2] Un turist strain plateste cu cardul din tara sa ,costul fiind biletul + comisionul de operatiune bancara luat de BCR!!

    • 1. 120 minute
      2. Turistul străin nu plătește strict vorbind vreun comision: achită costul normal de 2,50 lei (din care 95% ajunge la STPT, 5% la BCR) plus într-adevăr o eventuală taxă de conversie valutară (de care scapă cu un card gen TransferWise)