A inceput Flight Festival, la Timisoara. Doua saptamani cu proiectii de film, piese de teatru sau concerte in 10 locatii din oras, dar si la aeroportul Cioca

TIMISOARA. Editia 2021 a celui mai mare festival al orasului – Flight Festival – a inceput cu proiectii de filme in Timisoara si va continua timp de 13 zile, avand in program evenimente culturale si artistice in 10 locatii diferite.

CITESTE SI: Primaria Timisoara: Avem aproape 50.000 de locuri de parcare in oras, iar 10.000 dintre ele in sistem Timpark. Cifrele studiului in baza caruia administratia Fritz infiinteaza o noua firma pentru gestionarea parcarilor din oras. Ce urmeaza 

Vineri seara festivalul a debutat cu proiectia filmului „Walk the line: Povestea vietii lui Johnny Cash”, la D’Arc pe Mal, in paralel fiind prezentate „The Matrix”, in complexul Flonta de la Giroc si „Asphalt Tango” la Iulius Gardens. La prezentarea acestor pelicule au fost si invitati speciale, Florin Calinescu si Irina Margareta Nistor.

Programul de film va continua in acest final de saptamana in cele trei locatii.

D’Arc pe Mal – muzica
21 aug, ora 21:00 – This Is It (Regia: Kenny Ortega; Cu: Michael Jackson, Alex Al, Alexandra Apjarova, Nick Bass)
22 aug, ora 21:00 – Elvis on Tour (Regia: Robert Abel, Pierre Adidge; Cu: Elvis Presley, Bill Baize, Estell Brown)

Flonta – Giroc – Sci-Fi
21 aug, ora 20:00 – Blade Runner 2049 (Regia: Denis Villeneuve; Cu: Ryan Gosling, Dave Bautista, Robin Wright, Ana de Armas, Harrison Ford)
22 aug, ora 21:00 – The Martian (Regia: Ridley Scott; Cu: Matt Damon, Kristen Wiig, Kate Mara, Jessica Chastain)

Iulius Gardens – filme romanesti
21 aug, ora 21:00 – Filantropica (Regia: Nae Caranfil; Cu: Mircea Diaconu, Mara Nicolescu, Gheorghe Dinică)
22 aug, ora 21:00 – Și atunci, ce e libertatea? (Regia: Andrei Zinca; Cu: Dorina Lazăr, Magda Catone, Nicodim Ungureanu, Olimpia Melinte, Toma Cuzin)

De luni incepe si componenta tech a Flight Festival, care are loc intre 23 si 25 august la Congress Hall din Iulius Town, dar si in perioada 27 – 29 august la Aerodromul Cioca. Organizatorii au pregatit un hackathon, doua zile de conferinta in care vom intalni antreprenori si intraprenori, pionieri tehnologici, experti, futurologi si membrii unei comunitati care vor dezbate teme actuale despre procesul de inovare in comunitati si Tech World.

Din 26 august pana in 1 septembrie timisorenii sunt invitati la Sunlight Theatre, sectiunea in care vor putea fi urmarite piese de teatru interpretate de artisti din Timisoara, dar si din alte orase din tara. Spectacolele vor avea loc la Gradina de vara a Filarmonicii Banatul, in Piata Libertatii, la Cinema Arta, in Parcul Central Dumbravita, la Aerodromul Cioca si la Centrul de proiecte Timisoara. Programul integral il puteti consulta AICI.

Intre 27 si 29 auguist, pe aerodromul Cioca timisorenii vor putea merge la concerte, care vor fi sustinute de peste 40 de artisti romani si straini. Pe scena Flight Festival va urca artistul belgian Lost Frequencies, alaturi de care, pe scena comerciala, vor performa Stefan Biniak, Vito Mendez, Delia, Vunk, Vanotek & Muse Quartet, Jean Gavril, Mark Stam, DJ Dark, Mr.Pit, Angelos, Raw Main si multi altii, celebri pe scenele din Paris, Londra, Dubai, Mykonos sau Ibiza.

Cei care vor merge la aerodromul Cioca ii vor mai putea asculta pe Subcarpati, Golan, Vita de Vie, Robin and the Backstabbers, Moonlight Breakfast, Cred ca sunt Extraterestru & Yardie Flo, Om la Luna si Melting Dice. Scena Retro, Imani World si scena Take Off sunt scenele secundare ale festivalului.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...