Noutati :

A inceput Bacalaureatul 2012 in Timis! 6.500 de absolventi timiseni participa la probele de competente! Inspectori de la Minister sunt prezenti in judet!

11 iunie, 2012 - 01:52 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0


TIMISOARA. Primele emotii pentru absolventii de liceu din Timis. Sesiunea iunie-iulie a Bacalaureatului 2012 a inceput. Prima proba: competentele la Limba si literatura romana. In judet si-a facut aparitia si o echipa de inspectori de la Ministerul Educatiei.

Tinerii trebuie sa demonstreze ca stapanesc bine limba romana si ca nu exista probleme in comunicarea unui mesaj. Profesorii evaluatori urmaresc capacitatea de intelegere a unui mesaj si felul in care reusesc sa extraga dintr-un text citit la prima vedere ideile principale din text.

Am terminat destul de repede. Nu a fost o proba grea. Cum nu primim note, miza nu a fost atat de mare. Dar subiectele sunt usoare, le rezolvi in cateva minute”, ne-a spus Roland Batovski, elev la Colegiul National „C.D. Loga”.

Elevii sunt evaluati, la probele de competente, de profesorii de la clasa. Examenul national a inceput la ora 12 din cauza alegerilor electorale care au avut loc duminica, 10 iunie, pentru ca in unele unitati de invatamant au fost organizate sectii de votare.

Pentru ca evaluarile elevilor sa se desfasoare in cea mai buna ordine si pentru a nu apara probleme in desfasurarea examenului, in Timis, o echipa de inspectori ai Ministerului Educatiei si Cercetarii supravegheaza desfasurarea probelor.

Prima saptamana a examenul de Bacalaureat, cea a competentelor, nu presupune acordarea de note pentru elevi. Tinerii sunt notate cu clificative Utilizator Mediu, Utilizator Avansat si Utilizator Experimentat, in functie de cum se descurca in examen. Ei nu vor nepromova aceste probe. Adevaratele dificultati vor incepe abia la probele scrise. Atunci, elevii care nu obtin cel putin nota 5 la o proba si minim media generala 6 sunt declarati nepromovati.

IATA CALENDARUL EXAMENULUI DE BACALAUREAT 2012!Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...