Noutati :

A fost votat bugetul judetului Timis. Unde merg cei mai multi bani in 2017?

20 martie, 2017 - 01:05 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. Consilierii judeteni au votat, in unanimitate, bugetul judetului Timis in valoare de 677 milioane de lei. Din aceasta suma, 450 milioane de lei sunt cheltuieli de functionare, iar diferenta va fi cheltuita pe investitii.

CITESTE SI: Politistii au descins in zona Spitalului Judetean din Timisoara! Ce s-a intamplat? 

In urma discutiilor cu institutiile din subordine se regasesc sumele pentru salarii, utilitati si servicii speciale cum ar fi pentru invatamantul special. Am facut o prioritizare, iar printre proiectele mai importante, nu neaparat cu cea mai mare finantare este un proiect interesant, directionat spre fonduri guvernamentale. Este vorba de realizarea Centrului Speranta pentru copiii cu dizabilitati„, a declarat Calin Dobra, presedintele Consiliului Judetean Timis.

Pe lista de investitii, in cadrul bugetului se regasesc mutarea Clinicii de Psihiatrie a Spitalului Judetean Timis, de pe str. Vacarescu din Timisoara, in fosta unitate militara de la Giroc, suma prevazuta fiind de 7,2 milioane de lei, dar si reconditionarea fatadei si amenajari exterioare la Palatul Administrativ, pentru care au fost alocate 6 milioane de lei.

CITESTE SI: 24 de grade la Timisoara! Anuntul meteorologilor pentru zilele urmatoare 

Centrele de colectare pentru legume-fructe au 4,5 milioane, iar pista de canotaj de pe Lacul Surduc, proiect care anul trecut a pierdut o finantare pe un program transfrontalier Romania-Serbia, are 9 milioane, fiind una dintre cele mai mari investitii propuse pentru acest an.

Si pentru drumuri au fost alocati bani multi:

Modernizare DJ 593 (PT, consultanta, audit circulatie) – 1,498 milioane lei
Modernizare DJ 693, interconectare la A1 – Arad (PT, consultanta, audit circulatie) – 2,98 milioane lei
Modernizare DJ 691, largire la 4 benzi – Centura Timisoara si Centura Timisoarei – Autostrada A1 (PT, consultanta, audit circulatie) – 2,76 milioane lei
Reabilitare DJ 684 – Cosava – Tomesti – Luncanii de Sus (PT, consultanta, audit circulatie) – 2,64 milioane lei

CITESTE SI: Au mai ramas 3 luni. Ce se intampla cu taxiurile din Timisoara de la 1 iulie? 

La capitolul Sanatate, au fost alocati bani pentru Spitalul Judetean Timisoara pentru schimbarea tamplariei interioare (1,2 milioane de lei), reabilitarea blocului operator transplant renal (2,5 milioane lei). Au mai fost alocati bani pentru modernizarea si recompartimentarea spatiului de mari arsi corp B, Casa Austria – 2,6 milioane lei, sistem de preepurare ape uzate – 1 milion lei, consolidare corp H+G, realizare casa scarii acces din exterior – 1,5 milioane lei.

La capitolul Cultura, Muzeul Banatului va primi 665.000 lei pentru lucrarea de la Castelul Huniade. Consiliul Judetean isi propune sa construiasca, in acest an, un punct muzeal la Cornesti, pentru care a alocat 2 milioane de lei. Muzeul de Arta va primi 200.000 lei, pentru pentru continuarea lucrarilor de amenajare a Palatului Baroc. Muzeul Satului are alocată suma de 600.000 lei, pentru amenajare unui parc pentru copii. Biblioteca Judeteana „Sorin Titel”, care a primit 1,125 milioane lei, pentru reparatii capitale la acoperis si fatada sediului institutiei din Piata Libertatii.

CITESTE SI: Gata inscrierile la clasa pregatitoare, in judetul Timis! Cate clase au fost suplimentate si care sunt cele mai cautate scoli?

Pentru Transporturi, suma alocata este de 79,5 milioane lei. Printre investitii se numara:

DJ 693 B Iohannisfeld – Ivanda – 9,18 milioane lei / din creditul CEC, 9,08 milioane
Ranforsare sistem rutier DJ 681 – Faget – Dragsinesti – 17,3 milioane lei/ din creditul CEC, 15,8 milioane
Reabilitare DJ 691A Masloc – Remetea Mica – Charlottenburg – 7,7 milioane lei / din creditul CEC
Largire 4 benzi DJ 592 Timisoara – Mosnita Noua – 1 milion lei
Sporire capacitate circulatie DJ 609D – centura de ocolire Aeroport – 7 milioane lei
Constructii spatiu servicii si control pentru verificarea tonajului DJ 691 – 500.000 lei
Asfaltare DJ 591C DN6 – Sacalaz – 3 milioane lei
Asfaltare DJ 609 Valea Lunga Romana – Cliciova – 2 milioane lei
Asfaltare DJ 609F Bazosu Nou – Bazos – 1 milion lei

CITESTE SI: 3 MORTI si 2 raniti, intr-un teribil accident, nu departe de Timisoara! Cum s-a petrecut nenorocirea? FOTO si VIDEO! 

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Banat” primeste, de la bugetul CJ Timis, suma de 9,9 milioane lei pentru achizitia a doua autosanitare, o autospeciala de salvare si intervenție de la inaltimi mai mari de 70 metri. ISU Timis va cumpara, in acest an, si o perna de salvare de la inaltime, cu 324.000 lei.

Pentru Agenda Culturala, care urmeaza sa fie aprobata ulterior, suma prevăzuta este de 5,8 milioane de lei.
Agenda Sportiva are 1,8 milioane, iar sportul de performanta – 3 milioane lei. De asemenea, alte 2 milioane de lei vor fi alocate pentru „sprijin financiar culte”.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Pentru aeroport nimic? Sau mi-a scapat mie?

  2. 2 milioane pentru culte ? De ce ca popii sunt scutiți de impozit ? De ce nu se finanțează din donațiile credincioșilor ?