Noutati :

A fost stins si ultimul focar de pesta porcina africana din judetul Timis

29 aprilie, 2020 - 12:09 PM
Autor: Redactie      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta Timis a decis, la solicitarea Directiei Sanitare Veterinare, stingerea ultimului focar de pesta porcina africana din judetul Timis, in localitatea Bucovat.

CITESTE SI: Programul pe zile al operatiunii de spalare a strazilor cu dezinfectanti, la Timisoara, inainte de ridicarea restrictiilor de circulatie 

Odata cu stingerea acestui ultim focar, se ridica si restrictiile sanitare veterinare din zonele de protectie, respectiv supraveghere. De asemenea, se ridica restrictiile privind mutarea porcilor intre gospodarii, insa cu respectarea unor conditii, printre care: porcii sa fie identificati, iar mutarea sa se faca numai cu avizul medicului veterinar al DSVSA. De asemenea, este obligatorie si intocmirea documentelor sanitare veterinare, de catre medicul veterinar, de libera practica, imputernicit de la Circumscriptia Santiara Veterinara din comuna Remetea Mare.

In urma stingerii celor trei focare din Cadar, Manastirea Sag Timiseni si Bucovat, judetul Timis devine liber de pesta porcina africana.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...