A fost semnat contractul pentru noul Terminal de Plecari curse externe al Aeroportului Timisoara. Trebuie sa fie gata pana in 31 decembrie 2023. Video

TIMISOARA. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anuntat ca a semnat contractul pentru proiectarea si construirea noului Terminal de Plecari curse Externe al Aeroportului International Timisoara.

CITESTE SI: Bune sau proaste, cu gropi sau alte probleme, in santiere care nu se mai termina. Soferii din Timis chemati la o discutie ‘cu cartile pe fata’ despre drumurile din judet 

Aeroportul Internațional „Traian Vuia” din Timișoara va avea, de anul viitor, un nou terminal pentru pasageri! A fost semnat astăzi contractul pentru proiectarea și construcția terminalului de plecări curse externe. Noul terminal va avea o suprafață construită de 12.000 mp, 6 filtre de securitate, 18 ghișee check-in și 6 porți de scanare automată a documentelor. Construcția va completa terminalul de Sosiri Curse Externe care este în exploatare din iulie 2021. După semnarea contractului, constructorul român trebuie să finalizeze lucrările până la data de 31 decembrie 2023. Contractul are o valoare de 88,99 de milioane de lei (fără TVA) și a fost atribuit constructorului SC Concelex SRL din București”, a anuntat Grindeanu pe Facebook.

 

Finanțarea este asigurată din 3 surse: fonduri europene nerambursabile (POIM 2014-2021); bugetul de stat; veniturile proprii ale aeroportului.

Noua constructie va completa Terminalul de Sosiri Curse Externe care este deja in exploatare incepand din 29 iulie 2021. Acesta are o suprafata totala de 4.383 mp, iar investitia s-a ridicat la 30,35 milioane de lei, fonduri europene nerambursabile, de la bugetul de stat si din veniturile proprii ale aeroportului.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. tim spune:

  Lipsa totala de viziune! Facem un proiect in sec 21 la standarde de aeroport mic de sec 20. Tot cu autobusul la avion si inapoi!Nu va inteleg,oameni buni!
  .

 2. tim spune:

  In lider adevaratr,un conducator,un ales nu are voie sa gandeasca niciodata asa! Adica cum, la ora actuala, e bun si asa?Asta e gandire de banatan?Cand am fost noi suficienti cu mediocritatea?

  Va rog faceti un exercitiu:uitati-va ;a ce destinatii au cei din Cluj,chiar si cei din Suceava si…..rusinati-va ca ganditi asa!Incetati cu gandirea minimalista userista neomarxista si hai sa revenim la performanta!