Noutati :

A fost sarbatoare la Universitatea Politehnica Timisoara, timp de o saptamana. Povestea a 95 de ani de existenta, spusa in 5 zile

13 noiembrie, 2015 - 08:06 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Vineri a fost ultima zi din saptamana dedicata aniversarii celor 95 de ani de existenta ai Universitatii Politehnica Timisoara. Si pentru ca prin traditie Universitatea s-a identificat cu sportul timisorean, ultima zi a saptamanii a fost dedicata performantei sportive.

S-au jucat finale ale campionatelor de fotbal, tenis si baschet intre echipele universitatii, a fost inaugurata o expozitie care surprinde „95 de ani de performanta sportiva in Politehnica” si a avut loc o lansare de carte dedicata handbalului timisorean. In plus, pasionatii de sport au putut participa si la un simpozion – „De la Societatea Sportiva de ieri la Asociatia Sportiva Universitara de astazi”.

Ziua a fost incheiata cu un maraton. Mai exact, la Baza sportiva 1 a Politehnicii, s-au alergat 95 de ture de stadion, fiecare dintre ele reprezentand cate un an din existenta universitatii.

alergare poli

Timp de cinci zile, reprezentantii Universitatii Politehnica au marcat, pe rand, toate ramurile importante pe care unitatea de invatamant superior le atinge. 95 de locatii si-au deschis portile pentru a-si primi invitatii, 95 de studenti si parteneri economici ai scolii au fost premiati, intr-o sedinta de 95 de minute a fost celebrata semnarea decretului de infiintare a Universitatii Politehnica si 95 de ture de stadion au  marcat legatura dintre unitatea de invatamant si sport.

Iar prin multitudinea de evenimente din domenii atat de diferite, Universitatea Politehnica si-a spus povestea si a subliniat, inca o data, implicarea pe care o are in tot ceea ce inseamna spiritul social, cultural si academic al Timisoarei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...