Opinia Timisoarei

A fost ridicata cladirea cresei din zona Bogdanestilor, la Timisoara. Primaria trebuie sa organizeze acum licitatia pentru dotari

TIMISOARA. La doi ani de la semnarea contractului pentru unul dintre proiectele lasate ‘la cheie’ de fosta administratie, Primaria Timisoara anunta ridicarea primei crese noi din oras, din ultimii zeci de ani. Potrivit autoritatilor, noua cresa de pe Calea Bogdanestilor ar fi finalizata 80%.

CITESTE SI: Ar putea fi gata in 2027. Pot incepe lucrarile de restaurare la Castelul Huniade, cea mai veche cladire din Timisoara, monument istoric si simbol al orasului

Reprezentantii primariei precizeaza ca, in prezent, constructorul executa lucrari de finisaje interioare si de amenajare a curtii.

Va trebui organizata, insa, in perioada urmatoare si o licitatie pentru gasirea unei firme care sa asigure dotarile.

Cresa, realizata cu fonduri europene, urmeaza sa aiba parter si un etaj pe parcela de 3000 mp. Cladirea va avea o suprafata utila de aproximativ 1.100 mp si va gazdui, la parter, 4 sali pentru grupele de copii, 4 dormitoare, spații tehnice/depozitare, un spatiu multifunctional, cabinet medical, grupuri sanitare. La etaj vor spatii administrative, bucatarie, spatii tehnice/depozitare, spalatorie, spatii pentru socializare. Apa calda va fi asigurata cu ajutorul a doua centrale termice pe gaz, dar si cu ajutorul unui sistem cu panouri solare.

In jurul cladirii ar urma sa fie amenajata si o zona verde, de aproape 1800 de metri patrati.

 

Exit mobile version