A fost prelungita starea de alerta. La nunti si botezuri pot participa 200 de persoane in interior

Premierul Florin Citu a anuntat ca Guvernul a aprobat proiectul de hotarare care prevede prelungirea starii de alerta cu alte 30 de zile, incepand cu 12 iunie.

CITESTE SI: Premiera pentru Spitalul de Copii Louis Turcanu din Timisoara. Aparat mobil de radiologie donat de Organizatia Salvati Copiii. Se vor putea face investigatii medicale la patul micilor pacienti. Foto 

Printre noutati ar fi posibilitatea participarii la nunti si botezuri, in interior, a unui numar de 200 de persoane, cu conditia asigurarii a unui spatiu de doi metri patrati pentru fiecare om.

Pe 28 iunie, in cadrul optimilor al turneului final Campionatul European de Fotbal UEFA 2020 pot participa spectatori cu pana la 50% din capacitatea maxima a tribunelor, a mai spus Citu. El a precizat ca pot participa 1.000 de persoane la evenimentele din aer liber aferente campaniei electorale pentru alegerile locale partiale din 27 iunie.

Nu in ultimul rand, avem proiectul de hotarare privind prelungirea starii de alerta cu inca 30 de zile pe teritoriul Romaniei, incepand cu data 12 iunie 2021, precum si stabilirea masurilor care se aplica pe durata acesteia pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Am sa va dau cateva elemente importante. În primul rand, se redeschide punctul de trecere a frontierei Romaniei cu Republica Moldova, Radauti-Prut, judetul Botosani. Se permite in data de 28 iunie 2021 participarea la evenimentul sportiv organizat pe teritoriul Romaniei in cadrul optimilor al turneului final Campionatul European de Fotbal UEFA 2020 cu pana la 50% din capacitatea maxima a tribunelor”, a afirmat Florin Citu.

Prim-ministrul a vorbit si despre evenimentele aferente campaniei pentru alegerile locale partiale.

Un alt treilea lucru important – permiterea organizarii si desfasurarii in aer liber intrunirilor, evenimentelor aferente campaniilor electorale aferente alegerilor locale partiale din 27 iunie 2021, cu participarea unui numar de pana la 1.000 de persoane. Numarul patru prevede extinderea numarului de persoane care sa participe la evenimente private, nunti, botezuri, la un numar de participanti la maxim 200 de persoane in interior si cu asigurarea unei suprafete de 2 metri patrati pentru fiecare persoana”, a completat premierul.

Sursa: stirileprotv.ro

Sursa foto: familist.ro

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

  Pareri

 1. timisorean spune:

  „25. Prin excepție de la prevederile pct. 24 se propune permiterea organizării de
  nunți și botezuri, în spații închise, cum ar fi, fără a se limita la acestea, saloane,
  cămine culturale, restaurante, săli/corturi de evenimente, cu participarea a cel mult
  200 de persoane și cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare
  persoană, dacă toți participanții sunt persoanele vaccinate împotriva virusului
  SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de
  vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai
  vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai
  vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a
  15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2. La stabilirea
  numărului de persoane în exterior și/sau în interior nu se iau în calcul persoanele
  care au vârsta mai mică de 16 ani”

  • timisorean spune:

   pe scurt: „Măsura se aplică din 12 iunie. La evenimente vor fi acceptate doar persoane vaccinate sau testate anti-Covid-19. Vor fi cel mult 200 de persoane în interior – vaccinate, testate sau vindecate de boală.”