A fost prelungita starea de alerta in Romania si au fost relaxate restrictiile de Pasti. Program prelungit la magazine, se deschide Litoralul

Guvernul a aprobat, in sedinta de joi, hotararea privind prelungirea starii de alerta pe teritoriul Romaniei cu 30 de zile, incepand cu data de 13 aprilie, cat si pentru stabilirea masurilor care sunt aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

CITESTE SI: Un nou record de pacienti in stare grava in ATI, aproape 1500 de oameni. Avem 172 de decese si putin sub 5000 de noi cazuri de infectare cu COVID, in Romania in ultimele ore 

Prin urmare, este prelungita circulatia in perioada 1 mai – 2 mai, in intervalul orar 20.00 – 05.00, pentru ca oamenii sa poata participa la slujba de Înviere, iar magazinele vor fi inchise la ora 20.00, in Vinerea Mare, nu la ora 18.00. Şi in perioada 8 mai – 9 mai, persoanele pot circula intre ora 20.00 – 05.00 pentru a participa la sarbatoarea religioasa specifica lunii Ramazan. De asemenea, decizia prevede ca statiunile de pe litoral sa fie deschise, cu respectarea regulilor in vigoare, insa la o capacitate de maximum 70%, dupa modelul celor de la munte.

„Guvernul a stabilit astazi unele masuri privind prevenirea si combaterea raspandirii COVID-19, in contextul sarbatorilor Pascale si al prelungirii cu 30 de zile a starii de alerta, incepand cu 13 aprilie 2021:

– Circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei va fi permisa, in perioada 1 mai-2 mai 2021, in intervalul orar 20.00 – 5.00 (noaptea de Înviere), precum si in perioada 8 mai-9 mai 2021, in intervalul orar 20.00 – 5.00 (sarbatoarea religioasa specifica lunii Ramazan), pentru participarea la slujbele religioase.

– In zilele de 23 aprilie 2021 si 30 aprilie 2021, operatorii economici care desfasoara activitati de comert/prestari de servicii in spatii inchise si/sau deschise isi pot organiza si desfasura activitatea in intervalul orar 5.00-20.00. Între orele 20.00-5.00, operatorii economici pot desfasura doar activitate de livrare la domiciliu.

– Structurile turistice din statiunile de pe Litoralul Marii Negre isi vor putea desfasura activitatea cu cel mult 70% din capacitatea maxima de cazare, cu respectarea normelor de protectie sanitara pentru prevenirea raspandirii COVID-19.

Toate celelalte masuri de protectie sanitara sunt mentinute pe perioada starii de alerta, in scopul protejarii sanatatii populatiei si al prevenirii raspandirii virusului”, arata o postare pe pagina de Facebook a Guvernului.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. Luati cu portia libertate de miscare. Nici Ceasca nu a facut ce fac astia.

    • pe vremea lu ceasca, oamenii nu erau asa prosti ca azi. astia o sa sarbatoreasca venirea sclavagismului

  2. Starea de alerta va disparea doar in cazul in care se fac alegeri anticipate si castiga altcineva. Altfel, sa ne pregatim pentru mult timp cu stare de alerta

    • Io zic ca avem de ales :Stare de Alerta ori….Stare ATI cu ,,teava,,sub mustati.Care o fi mai buna???

  3. Anonimule,anonimii pot sa dispară prin selecție naturală!Nici o paguba!Dimpotrivă!!!