Noutati :

A fost prelungita cu 7 ani valabilitatea cardurilor nationale de sanatate emise pana la 31 decembrie 2014

26 iunie, 2020 - 08:53 AM
Autor: Redactie      
Categorie: SANATATE
0

Incepand cu luna iulie 2020, se genereaza si se rescriu noi certificate digitale pentru cardurile nationale de asigurari de sanatate emise pana la data de 31 decembrie 2014. Termenul de valabilitate al acestor carduri este de 7 ani de la data rescrierii certificatului, se arata intr-o hotarare aprobata de Guvern.

CITESTE SI: ‘Ar trebui sa trecem la carantinarea focarelor, iar restul zonelor sa isi continue relaxarea. Oamenii nu cred ca exista pandemia’. Medicul Virgil Musta de la Timisoara despre cresterea numarului de cazuri noi de COVID 19. Video 

Aceasta reglementare vine in contextul in care valabilitatea certificatelor inscriptionate pe cardurile nationale de asigurari de sanatate ar fi expirat in anul 2020 pentru aproximativ 4,2 milioane de carduri, urmand ca in anul 2021 sa expire alte 10 milioane de carduri, transmit reprezentantii DSP Timis.

Solutia de prelungire a certificatelor inscriptionate pe cardurile nationale va face economii substantiale, de peste 30 de milioane de euro, binevenite in perioada dificila pe care o traversam, in care exista o presiune financiara suplimentara in sistemul de sanatate determinata de pandemie”, a declarat Adela Cojan, presedintele CNAS.

Costurile acestei solutii sunt in valoare de aproximativ 550.000 lei, fata de 165,4 milioane lei, cat ar fi costat retiparirea a 14,2 milioane de carduri de sanatate. Hotararea aprobata de Guvern degreveaza bugetul Ministerului Sanatatii pentru anii 2020 – 2021 de cheltuielile de tiparire a cardurilor a caror valabilitate expira in aceasta perioada, precum și bugetul Fondului national de asigurari sociale de sanatate de cheltuielile aferente distributiei acestora.

Scrierea noului certificat pe CIP-ul cardului se va face in mod automat. La nivelul aplicatiei furnizorului de servicii medicale, in momentul introducerii cardului in cititor, sistemul va detecta certificatul expirat si il va inlocui fara nicio interventie a furnizorului.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...