Noutati :

A fost demis Ionut Nasleu de la conducerea societatii de Piete. Dominic Fritz: Am trimis Corpul de Control sa faca verificari

23 februarie, 2021 - 11:58 AM
Autor: Redactie      
Categorie: ADMINISTRATIE
5

TIMISOARA. Dupa conferinta de presa organizata luni de Ionut Nasleu, marti dimineata, intrunit de urgenta, Consiliul de Administratie al Societatii Piete SA a votat demiterea acestuia de la conducere.

De altfel, Ionut Nasleu ceruse asta public colegilor din CA al Piete, sa il demita inainte de sedinta AGA, pentru ca, in acest fel, spunea el, ar pleaca cu capul sus, ‘fara sa fi facut nicio ilegalitate’.

Solicit colegilor mei, cu care am lucrat zi de zi, sa ma demita azi sau cel tarziu maine. Vreau sa ma demita colegii mei, sa plec cu fruntea sus, nu sa ma demita AGA, sa fie pusi intr-o situatie penibila acesti oameni care nu au nicio vina. Fac un apel imperios sa ma demita azi. Nu vreau ca ei sa sufere din cauza mea. Vreau sa-i protejez pe colaboratorii mei. Eu, daca plec de la Piete, plec cu capul sus. Niciodata nu am luat mita, nu am facut nicio infractiune extrema„, anunta Ionut Nasleu luni.

Nasleu a prezentat luni, intr-o conferinta de presa, o serie de cifre din rapoartele societatii si a incercat sa explice cum a ajuns compania in pierdere, in ultimii ani.


Va reamintim, edilul sef al Timisoarei a cerut Consiliului de Administratie al SC Piete SA sa il demita pe Ionut Nasleu din functia de director, dupa ce un incendiu a izbucnit in Piata 700. Atunci, primarul Dominic Fritz spunea ca il considera vinovat pe Nasleu pentru situatia in care au ajuns pietele din Timisoara si pentru pierderile inregistrate de societate.

Ionut Nasleu era director la Piete Timisoara din aprilie 2019.

Dominic Fritz: Toti managerii din societatile in subordinea Consiliului Local care nu pot performa vor pleca

Primarul Dominic Fritz a anuntat pe Facebook ca a trimis Corpul de Control la Piete pentru o serie de verificari legate de activitatea de la Piete

Fostul consilier personal al primarului precedent și baron peste piețele din Timișoara, a dus, în doar doi ani, o societate profitabilă la pierderi financiare de 4,2 milioane de lei, cu dispariții misterioase din gestiune și resurse publice folosite în beneficiu personal.
Am cerut Corpului de Control să verifice și informațiile apărute recent în presă și să ia măsurile care se impun. De asemenea, orice încălcare a legii va fi imediat sesizată organelor de cercetare penală.
Toți managerii din societătile în subordinea consiliului local care nu pot performa, vor pleca. Nu voi tolera indolența sau folosirea bunurilor publice în scop privat. Nici nu voi accepta o atitudine laxă “las’ că ne vin subvențiile de la primărie”. În locul lor avem nevoie de profesioniști care să muncească cu integritate, cu dexteritate managerială și cu dăruire totală pentru comunitate.
Iar acesta nu-i lucru ușor.
Legislația nu permite ca schimbarea să se facă de pe azi pe mâine, dar este inevitabilă. Iar dacă o facem cu înțelepciune, ca la carte, va fi și durabilă. Știu că unii așteaptă focuri de artificii, dar eu sunt omul regulilor, al seriozității și al transformărilor de substanță, nu de suprafață.
Azi, un alt pas spre normalitate„, a notat Dominic Fritz.
Ionut Nasleu: Nu mai sunt persoana publica, nu mai sunt nici om politic, nu mai reprezint nicio miza pentru nimeni, asa ca vreau sa fiu lasat in pace atat eu, cat si familia si apropiatii mei
În sfârșit, primarul Dominic Samuiel Fritz și-a realizat singurul său mare proiect, poate singurul din mandatul său: demiterea mea de la conducerea SC Piețe SA.
Am coloană vertebrală și nu plec capul în fața nimănui. Dimpotrivă, plec cu fruntea sus, știu tot ce am făcut pentru societatea Piețe SA în perioada cât am fost director, prin concurs, știu și colaboratorii mei. Lupta nu s-a terminat însă. Se va termina doar atunci când tot ce mi s-a pus în cârcă va fi demontat, acuzațiile aduse fiind nefondate. Le mulțumesc angajaților Piețe SA,cu excepția unei singure persoane, se știe singură persoana aceea, le mulțumesc colaboratorilor din piețe, producătorilor și comercianților și îi asigur că vor găsi în mine un sprijin loial. Rămân același om care apără valorile creștine și voi avea o luptă și mai acerbă cu cei care urăsc Biblia și nu pun mâna pe ea.
Sper că, prin demiterea mea abuzivă dorită cu ardoare de Samuiel Fritz, să fie un beneficiu pentru societatea Piețe și să înceapă în sfârșit investițiile cerute de mine Primăriei prin zecile de adrese. În plus, vreau să văd că Samuiel Fritz își îndeplinește promisiunea dată comercianților pe când era în campanie electorală: să înjumătățească chiriile celor care sunt în contract cu Piețe SA!
Totodată, sper ca această hărțuire mediatică, generată de dl Fritz prin telefoane la diverse redacții de presă, să înceteze. Nu mai sunt persoană publică, nu mai sunt nici om politic, nu mai reprezint nicio miză pentru nimeni, așa că vreau să fiu lăsat în pace atât eu, cât și familia și apropiații mei. Tocmai de aceea, aceasta va fi ultima mea comunicare pe această temă„, a transmis Ionut Nasleu.


Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 5comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Hai ca se poate, incet, incet se face curatenie in primarie.

  2. Curățenie se sfârșește peste 4 ani cu FRITZ

  3. Un functionar poate pleca cu capul sus (cat de cat) daca isi da singur demisia.

  4. Pai astia nu erau in alianta , USR si PNL ? O fi ceva de genul stai tu pe tușă sa fim si noi la conducere …..

  5. Lasand la o parte aroganta verbala a dlui fost director platit din bani publici, apelul de a fi lasat in pace -el si familia sa- cui se adreseaza? Organelor judiciare, opiniei publice. fostului edil Robu? Cand lansezi amenintari si jigniri rautacioase la adresa primarului, ori esti bolnav incurabil si te pregatesti de intalnirea cu Creatorul, ori pui in practica strategia fostului primar Mazare conform careia cea mai buna aparare este atacul.