Opinia Timisoarei

A fost contestata licitatia pentru gasirea unui constructor care sa faca Centura Vest Timisoara

TIMISOARA. Pornita la inceputul lunii februarie, licitatia lansata pentru gasirea unui antreprenor care sa construiasca Centura Vest Timisoara intampina prima problema.
A fost deja contestata, inca inainte de termenul limita fixat pentru depunerea ofertelor, in 29 martie.

CITESTE SI: Intr-o luna trebuie sa arate ca in poze, iar biciclistii si pietonii sa o poata traversa. Ultimele imagini de pe santierul de la Pasarela Gelu – Crizantemelor din Timisoara. Video

Contestatia la CNSC a fost depusa de firma ARL Cluj (Strabag), aceeasi care a mai inaintat una si la licitatia pentru finalizarea celei de-a treia descarcari de pe Autostrada Vestului catre Timisoara, la Sanandrei, noteaza economedia.ro.

Desi depusa inca din 21 martie, CNSC nu a facut deocamdata publice motivele contestatiei celor de la ARL CLuj.

Va reamintim, soseaua de Centura Vest Timisoara a intrat luna trecuta in licitatie pentru gasirea unui antreprenor care sa asigure proiectarea si executia proiectului.

Varianta de Ocolire Timisoara Vest, al carei traseu va traversa in parte teritoriile administrative ale localitatilor Timisoara, Sacalaz si Sanmihaiu Roman, va insuma aproape 14 km. Va porni din viitoarea descarcare a Autostrazii de la Sanandrei, se va ‘intersecta’ cu soselele care leaga in prezent Timisoara de Sacalaz si Becicherecu Mic (DN6) si se va lega cu Centura Sud in zona cartierului Freidorf, dupa intersectia cu drumul spre Utvin.

Specialistii care au intocmit documentatia pentru licitatie au realizat si o modelare 3D a traseului pe care il va urma aceasta lucrare de infrastructura care va intregi inelul de centura din jurul Timisoarei, cand va fi gata. Drumul va avea 4 noduri rutiere, dar si 10 poduri si pasaje.

Valoarea contractului este intre 1.695.891.211,40 si 1.999.824.574,50 lei, fara TVA.

Durata de executie pentru Centura de Vest Timisoara, conform documentatiei, este de  2 ani si jumatate din momentul ordinului de incepere a lucrarilor (proiectare + executie).

Ramane de vazut ce decizie va lua Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor. Aceasta va fi publicata AICI.

Exit mobile version