Noutati :

A fost batut in cuie! Cum va arata noul Spital Regional de Oncologie de la Timisoara?

30 septembrie, 2015 - 03:08 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: SANATATE
5

TIMISOARA. Guvernul a stabilit in sedinta de miercuri cum va arata si cat va costa noul Spital Regional de Oncologie care se va construi la Timisoara pe Calea Torontalului, acolo unde deja este construit scheletul unei cladiri inca de acum 21 de ani.

Asadar, stotalul care se va numi Institutul Regional de Oncologie Timisoara va fi amplasat pe o suprafata de 5,5 hectare si va avea 476 de paturi de spitalizare, potrivit Hotararii prin care Guvernul a aprobat miercuri indicatorii tehnico-economici ai acestui obiectiv de investittii.

Durata de realizare a Institutului este estimata la 36 de luni, iar valoarea constructiei si a dotarii unitatii va fi de 511,628 milioane de lei.

Finantarea realizarii si dotarii Institutului Regional de Oncologie Timisoara se va face de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerul Sanatatii, si, in completare, din alte surse legal constituite, conform programului de investitii publice aprobate potrivit legii.

Studiul de fezabilitate are ca obiect realizarea Institutului Regional de Oncologie Timisoara prin transformarea si extinderea unei cladiri inceputa in 1994 cu destinatia de spital clinic municipal si nefinalizata.

Cladirea in care va functiona Institutul va indeplini urmatoarele criterii:

– Amplasare intr-o zona ce poate permite dezvoltarea ulterioara (extinderea). Astfel, suprafata de teren de 5,5 hectare dedicata investitiei permite dezvoltarea intr-o etapa ulterioara atat pe orizontala, cat si pe verticala;

– Asigurarea accesului la unitatile clinice din oras pentru consulturi interdisciplinare;

– Asigurarea spatiilor medicale si de tratament, conform normativelor europene.

Realizarea acestui Institut va rezolva problema majora a lipsei de spatii pentru spitalizare si ingrijiri paleative, insuficiente in prezent ca numar si dotare, avand in vedere incidenta cancerului in zona de Vest a Romaniei.

Din analiza situatiei existente in Romania, cu precadere in zona de Vest, a rezultat necesitatea dezvoltarii capacitatii spitalicesti pentru tratarea bolii canceroase, avandu-se in vedere extinderea acesteia in ultimele decade.

Cancerul reprezinta a doua principala cauza de mortalitate (19,4%), dupa bolile cardiovasculare.

Judetul Timis este unul dintre judetele cu cea mai mare rata a afectiunilor oncologice din Romania, cu peste 15.000 de pacienti luati in evidenta, numarul cazurilor nou aparute fiind in crestere (3.453 de cazuri nou aparute in 2014, comparativ cu 2.190 in 2008).Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 5comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. cum va arata?

    • :)) nimeni nu stie, de fapt…

  2. In sfarsit vad un lucru bun din partea statului…

  3. De cand tratarea cancerului este o ingrijire paleativa ????????

  4. Cladirea si terenul din Timisoara de pe str. Take Ionescu nr. 23 colt cu Aurel Popovici va fi in curand una dintre caldirile vechi din centrul Timisoarei care va fi obtinuta de mafia imobiliara, ajutata din interiorul primariei. Deja au inceput sa faca sicane vecinilor iar primaria Timisoara inchide ochii. In curand acola poate va aparea un palat.