A fost adoptata noua lege a energiei electrice. Cum se vor calcula facturile

Parlamentarii au adoptat noua lege a energiei electrice, care vine cu mai multe noutati.

CITESTE SI:  Blackout in Romania? O pana de curent la nivel national, putin probabila. Masurile anuntate de Raed Arafat 

Clientii vulnerabili, care se incadreaza la cel mai mic tarif, isi vor pastra acest privilegiu doar daca depun la furnizori declaratii pe propria raspundere despre situatia lor.

Si cei care au doua sau mai multe case trebuie sa precizeze tot prin declaratii pentru care dintre adrese prefera pretul plafonat. Iar chiriasii pot evita sa plateasca pretul maximal doar daca inregistreaza pe numele lor contractele pentru furnizarea energiei.

Principala modificare pe care o aduce ordonanta privind energia este ca din ianuarie factura se va putea calcula pe baza indexului, iar acesta va trebui trimis de fiecare consumator. intr-o luna in care indexul nu este inregistrat in sistem, factura va fi o medie a ultimelor trei luni, scrie stirileprotv.ro.

Pana la finalul anului, clientii casnici care se incadreaza in categoriile vulnerabile, adica au aparate medicale, trei copii sau sunt familii cu un singur parinte, trebuie sa depuna la furnizor o declaratie pe propria raspundere. in caz contrar, nu vor beneficia de pretul de 0,68 de lei pe kilowatt, pentru tot consumul. Furnizorii spun ca nu au cum sa verifice autenticitatea acestor declaratii.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...