Noutati :

A doua repartizare computerizata in clasa a IX-a nu a adus schimbari in Timis: 14 clase sunt in pericol de a nu se forma

24 iulie, 2012 - 12:31 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Nu mai putin de 14 clase sunt in pericol sa nu se realizeze in Timis dupa niciun elev nu s-a inscris la acestea in urma celor doua repartizari computerizate. In total, pentru septembrie au rams libere inca 750 de locuri de liceu.

Absolventii de gimnaziu si-au aflat, in cea mai mare parte, liceul la care vor invata din clasa a IX-a. 4.911 elevi din Timis si 88 din alte judete au fost admisi la o specializare de liceu in urma primei repartizari computerizate si alti 16 elevi – dupa cea de-a doua repartizare.

Dar 14 clase au ramas fara vreun elev inscris si sunt in pericol sa nu se realizeze, spune Francisc Halasz, inspector general adjunct in cadrul Inspectoratul Scolar Timis. El a precizat ca sunt 750 de locuri inca libere in prima clasa de liceu pentru anul scolar viitor, dar o buna parte din acestea vor fi ocupate dupa sesiunea a treia de admitere, din septembrie, la care participa elevii ramasi corigenti si cei de clasa a IX-a – repetenti.

Avem 10 clase in care ultima medie de admitere a fost cuprinsa intre 3 si 3.99 si 50 de clase unde ultima medie a fost intre 4 si 4.99. Acest lucru se cuantifica pe parcursul celor patru ani de liceu si la Bacalaureat avem iar o promovabilitate scazuta si dumneavostra, presa, scrieti despre licee cu 0% promovati”, a explicat inspectorul solar general adjunct una dintre cauzele rezultatelor slabe de la examenul maturitatii din ultimii doi ani.

Cea mai mare medie de admitere, in a doua etapa computerizata de admitere la liceu, a fost 8.81, a unei eleve din Botosani, admisa la Liceul Alimentar din Timisoara. Au fost inregistrate mai multe medii de admitere de 5, 7 si 7, iar cea mai mica medie de admitere a fost 4.21, a unui elev din Gelu, comuna Varias, care a fost admis la Liceul Agricol din Timisoara.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...