Noutati :

A aparut curricula pentru clasa pregatitoare! VEZI aici ce vor invata copiii!

29 februarie, 2012 - 11:07 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EDUCATIE
0

Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului a prezentat miercuri seara proiectul de curricula pentru clasa pregatitoare. Conform acestuia in clasa pregatitoare, elevii vor invatat sa se roage, vor merge la biserica si vor fi dusi la biserica.
Una dintre disciplinele pe care o vor studia copiii din clasa pregatitoare este religia. Potrivit programei scolare pentru religie – clasa pregatitoare, elevii vor invata urmatoarele competente generale: aplicarea unor norme de comportament specific moralei religioase, in diferite contexte de viata, colaborarea cu copiii si cu adultii din mediul familiar, in acord cu valorile religioase si explorarea activa a unor elemente din viata de zi cu zi, din perspectiva propriei credinte.

Ce vor invata copiii la ora de religie

Printre activitatile de invatare la care vor lua parte copiii se numara organizarea de discutii despre rolul lui Dumnezeu in viata omului, exercitii de invatare a inchinarii (gestul inchinarii, cuvintele insotitoare), organizarea de activitati caritabile si chiar vizite la biserica.

„Biserica este un spatiu cu inalte valente educative pentru ora de religie. Profesorul poate organiza vizite la biserica cu elevii cu diferite ocazii si scopuri: pentru participarea si observarea anumitor slujbe bisericesti; pentru a primi Sfanta impartasanie; pentru discutii cu preotul pe teme religioase sau pentru a organiza in comun diferite evenimente importante pentru comunitate ori activitati de intrajutorare a membrilor acesteia„, se precizeaza in documentul publicat pe site-ul MECTS.

DESCARCA Programa scolara pentru clasa pregatitoareInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...