Prins in flagrant, director in CNAIR ridicat de DNA Timisoara pentru spaga. Cum se dadeau contracte cu dedicatie pentru intretinerea drumurilor. Video

TIMISOARA. Operatiune anticoruptie la varful Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere din Romania. Unul dintre directorii CNAIR a fost ridicat de procurorii DNA de la Timisoara, in urma unui flagrant, tocmai de la Chisineu Cris, in Arad. A fost prins cu mita de 10.000 de lei in buzunar, reprezentand o a treia transa dintr-o intelegere. Directorul a fost saltat pe cand pe cand se intorcea de la o partida de vanatoare, la care mersese impreuna cu patronul unei firme care primea contracte de la CNAIR.

Florea Dascalu, sef al Directiei Intretinere Autostrazi si Drumuri Nationale, a fost retinut de DNA Timisoara pentru 24 de ore si dus in Arestul IPJ Timis. Acesta va fi prezentat judecatorilor cu propunere de arestare preventiva pentru urmatoarele 30 de zile.

Procurorii DNA il cerceteaza pentru luare de mita, trafic de influenta si divulgarea de informatii secrete, nedestinate publicului, intr-un dosar de coruptie in care au adunat deja probe pentru 12 acte materiale.

Noaptea trecuta, Florea Dascalu a fost audiat la sediul Directiei Nationale Anticoruptie Timisoara si retinut pe baza de ordonanta.

Directorul din cadrul CNAIR a intervenit pentru incredintarea mai multor contracte cu dedicatie pentru lucrari de mentenanta rutiera si deszapezire, pentru care ar fi incasat sume insemnate de bani drept spaga, dar si cadouri constand in achitarea partidelor de vanatoare.

Conform unor surse, omul de afaceri care il insotea si ii platea partidele de vanatoare a incheiat cu ajutorul lui Florea Dascalu contracte pentru taiat iarba de pe marginea drumurilor, respectiv pentru curatat zapada, in Brasov, Cluj, Timis si Bucuresti.

FOTO: Digi 24

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Timișoara au dispus începerea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 23 octombrie 2022, a suspectului DASCĂLU FLOREA, director al Direcției de Întreținere Drumuri Naționale și Autostrăzi din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunilor de:
– luare de mită;
– trafic de influență, în formă continuată (7 acte materiale);
– permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite (5 acte materiale).

În perioada mai – 22 octombrie 2022, suspectul Dascălu Florea, în calitatea sa de director anterior menționată, ar fi primit de la un administrator de societate comercială (martor), în mod repetat, sume de bani și alte foloase (toate în valoare totală de 37.060 lei), pentru ca în schimb să își exercite influența pe care o avea asupra unor funcționari publici și privați, promițând (promisiuni materializate ulterior) că îi va determina să îndeplinească acte ce intrau în îndatoririle lor de serviciu pentru sprijinirea activității comerciale a administratorului respectiv (câștigarea de contracte și lucrări de estetică rutieră și deszăpezire). Tot în contul sumei menționate și al foloaselor necuvenite, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, suspectul ar fi pus la dispoziția aceluiași administrator mai multe date nedestinate publicității, informații menite să îi asigure câștigarea unor licitații organizate de CNAIR.

Astfel, pentru demersurile descrise, suspectul Dascălu Florea ar fi primit, în data de 07.05.2022 suma de 10.000 lei și foloase necuvenite în cuantum de 2.060 lei, în data de 12.07.2022 suma de 10.000 lei, iar în data de 22.10.2022 suma de 10.000 lei și foloase necuvenite în cuantum de 5.000 lei, în ultima împrejurare procurorii constatând săvârșirea infracțiunii flagrante” „, transmit procurorii DNA.

Livia Saplacan de la DNA despre prinderea in flagrant cu spaga a directorului in CNAIR Florea Dascalu!

Florea Dascalu lucreaza in structura care gestioneaza drumurile nationale si autostrazile din Romania inca din 1999. A avut si are functii de conducere la nivelul diferitelor departamente si directii de peste 20 de ani.

In ultimii ani, Floarea Dascalu a fost sef la intretinerea DN-urilor si Autostrazilor din Romania, pozitie din care coordoneaza activitatea de intretinere curenta, intretinere periodica si reparatii a retelei de drumuri natonale si autostrazi, asigurarea desfasurarii in conditii de siguranta a traficului si a transporturilor speciale.

UPDATE: Reactia CNAIR la retinerea directorului Florea Dascalu

Reprezentantii Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere au formulat un punct de vedere legat de retinerea de catre procurorii DNA a directorului Florea Dascalu.

Conducerea CNAIR a luat act de reținerea pentru 24 de ore a directorului pentru intreținere al CNAIR, Florea Dascalu și propunerea DNA de arestare preventivă pentru 30 de zile a acestuia. În funcție de hotătârea instanței privind solicitarea DNA în această speță și în conformitate cu legislația muncii se va lua o decizie privind suspendarea din funcție a directorului Florea Dascălu„, au transmis reprezentantii CNAIR.

VIDEO: George Stefanita

UPDATE: Directorul in CNAIR Florea Dascalu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, au decis judecatorii Tribunalului Timis. Ancheta continua.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Un peste mare!

  2. Asta ar trebui bagat la subminarea securitatii nationale – ascuns adanc si aruncata cheia…

  3. Cred ca toti cei din CNAIR sunt la fel, adică niste corupti. Numai asa se explica numarul mare de ani pe care îi au în acea instituție, dar mai ales proastă gestionare a tuturor programelor din infrastructură rutieră. Hoție clară.

  4. Ăsta cu toți corupții din CNAIR la muncă silnică pe viață și cu papagalii de la uniunea europeana care dau bani la nemernicii ăștia pt infrastructuri și la ora asta e dezastru național cu autostrăzi și contracte cu dedicație.

  5. La multi ani!

  6. Era tare în CLANȚĂ când îi amenința pe angajați că îi dă afară dacă nu se vaccinează. Acuma îl înțeapă ăștia.

  7. Nooooo……l-au impuscat !!!!

  8. OUG 13=GRINDEANU,este de la psd Timis,intreb si eu pt.un prieten

  9. Pai burdihanul ala trebuie intretinut de undeva!

  10. scapa repede la ce legi am dat noi….apoi il bagam la noi la cei 3 trandafiri .

  11. Palaria este un articol vestimentar obilgatoriu si distinctiv epntru cei care iau spag a?

  12. votati incontinuare PSD/PNL si personaje din astea vor continua sa suga din banii nostri ….Noapte buna saracilor .
    Sa nu iesiti la vot …..

  13. asa arata creatia USL

  14. a asta e unul de la butoane dar poate fi cheia pentru toti spagarii din cnair si regionalele de drumuri, trebuie aprofundata treaba pe la cluj, iasi timisoara bucuresti, sa vedti daca se baga bine dna in asta pica si alti mafioti nu a furat singur de capul lui toti fura si se dau mari sfinti, nu e vorba doar de intretinere e vorba si de achizitii si alte servicii pe care le are cnair in subordine, incepand de la vami si pana la contractele din zona drumurilor

  15. Fritz e de vina , nu ? 🙂

  16. stati linistiti ca sarbatorile tot acasa si le petrece , acum e putin zarva si dupa 30 de zile sta in arest la domiciliu …are unde ca doar are el are 8 terenuri, 4 case, 3 mașini și un tractor.
    Saracilor hai la munca ce atata vaicareala .

  17. pleaca asta vine altul care trebuie sa-si faca plinul ….Popor de masochisti , nu inteleg cum dreku tot votati PSD/PNL cand stiti ce personaje sunt pe acolo .