Inca nu avem contracte de deszapezire semnate pentru drumurile judetene. Pentru cele nationale si autostrazi, DRDP Timisoara are pana de Revelion

TIMIS. Daca ninge saptamana viitoare, am putea avea sosele pe care se va circula cu greutate in Timis. Asta pentru ca, deocamdata, nu a fost semnat niciun contract de deszapezire pe drumurile judetene.

CITESTE SI: 20 de sirene de alarmare publica vor fi cumparate de Primaria Timisoara cu peste 200.000 de euro. Goarnele trebuie sa reziste la temperaturi extreme, de la -25 pana la +60 de grade Celsius 

Licitatiile se vor incheia in urmatoarele zile si s-a intarziat atat intrucat Consiliul Judetean a regandit  zonele in care a impartit Timisul pentru operatiunea de deszapezire si cere firmelor interesate sa dubleze numarul de utilaje de interventie. Mai mult, noile contracte vor fi pe 4 ani.

Sunt acoperiti aproximativ 320 de kilometri per zona. Automat pentru fiecare contract in parte s-a dublat numarul de masini de interventie. Mai mult decat atat, pe toate cele 4 zone am cerut sa avem acea cantitate tampon, permanenta, care sa fie verificata de Consiliul Judetean. Vorbesc de stocul tampon de 50 de tone de sare, 200 de tone de nisip si 2 tone de clorura de calciu pe zone. In clipa de fata contractele sunt in licitatie. Se face evaluarea financiara. Pe 3 zone din cele 4 exista un singur ofertant, deci acestea se vor incheia si exista o zona, vorbesc de zona Jimbolia-Sannicolau-Dumbravita-Pischia-Dudesti, acolo sunt 3 ofertanti. Toate contractele, din cate am inteles de la colegii de la achizitii, vor fi incheiate pana pe 15 noiembrie. Am intrebat despre cea mai rea situatie, sa existe o contestatie pe zona 1, aici in cel mai rau caz posibil, cu tot cu contestatie si solutionare, la sfarsit de noiembrie sa se si semneze contractul„, spune Cristian Mos, vicepresedintele Consiliului Judetean Timis.

AICI  puteti consulta lista cu zonele de deszapezire din judetul Timis.

Prefectul Mihai Ritivoiu s-a aratat ingrijorat ca nu sunt inca incheiate contractele pentru drumurile judetene.

In Colegiul Prefectural din noiembrie 2021, Consiliul Judetean Timis a facut obisnuita informare privind pregatirea utilajelor si a deszapezirii drumurilor pe timp de iarna. Reiesea atunci ca actualele contrate cadru vor expira in martie 2022. Pana aici totul bine si frumos. Nu mica mi-a fost mirarea la Colegiul Prefectural de astazi (joi, 20 octombrie, n.r. , cand reprezentantii Consiliului Judetean ne-au informat cu candoare ca „contractarea este in curs de licitatie, iar adjudecarea va fi facuta pana in 15 noiembrie”. Bun. Trec peste intrebarea de bun simt: daca ninge la 1 noiembrie, noi ce Dumnezeu facem? Si ma gandesc ca procesul de adjudecare prin licitatie poate avea si solicitari de clarificari sau contestatii. Deci nu avem nicio garantie ca drumurile judetene vor fi deszapezite in perioada urmatoare, desi se stia de problema de mai multi ani!„, transmite prefectul de Timis, Mihai Ritivoiu.

Reprezentantii Consiliului Judetean Timis dau asigurari ca pana la 1 noiembrie, 3 dintre cele 4 contracte pentru care licitatiile sunt pe final vor fi si iscalite.

Valoarea totală estimată a acordurilor – cadru se situează între 38.1 și 64.5 milioane lei. Pentru 3 din cele 4 loturi (II, III și IV), care acoperă inclusiv zona deluroasă a județului, contractele vor fi semnate până la data de 1 noiembrie, iar pentru zona de vest, contractul va fi semnat în luna noiembrie.

Acordurile – cadru vor asigura deszăpezirea pe o perioadă de patru ani. Caietele de sarcini licitate au beneficiat de o atenție sporită, prin stabilirea de atribuții clare și cuprinzătoare, astfel încât să nu existe loc de interpretare în prestarea serviciilor„, transmit reprezentantii Consiliului Judetean Timis.

Pentru drumuri nationale si autostrada DRDP Timisoara are contracte semnate, dar numai pana la finalul anului

DRDP Timisoara este pregatita sa intervina pe drumurile nationale si pe autostrada, in Timis. Pana in 20 octombrie, au fost semnate doua contracte de deszapezire pentru sectoarele de autostrazi si alte doua pentru cele de drumuri nationale. Acestea sunt insa valabile pana la 31 decembrie, iar in perioada urmatoare vor fi semnate si cele pentru perioada 1 ianuarie – 31 martie 2023.

„Aprovizionarea cu material antiderapant s-a efectuat in procent de 40% din cantitatea necesara pentru toata perioada iernii 2022-2023, pentru sectoarele de autostrazi si drumuri nationale din Timis. In continuare, aprovizionarea va fi efectuata etapizat, in functie de necesitati„, transmit reprezentantii DRDP Timisoara.

Primaria Timisoara, acoperita pana in februarie

Primaria Timisoara are asigurate serviciile de deszapezire de catre firma Brantner in baza unui contract pe patru ani incheiat cu firma de salubritate de fosta administratie care expira abia in februarie 2023. In caz de forta majora, documentul poate fi prelungit. Pana atunci, municipalitatea pregateste noul contract. Deocamdata trebuie sa aleaga o firma de consultanta careia sa ii dea 30.000 de euro ca sa ii invete pe reprezentantii Primariei Timisoara cum sa intocmeasca mai bine urmatorul contract de curatenie si deszapezire.

CITESTE SI: Doua firme vor consultanta de peste 30.000 de euro pe care administratia Fritz o cumpara ca sa afle cum intocmeste mai bine viitorul contract de curatenie si deszapezire la Timisoara 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Pai sefii de la CJ inca cauta omul care sa le dea ceva.
    o sa-i prinda iarna cu chilotii pe vine.

  2. STAI CHIL CA NU VA NINGE ANUL ASTA ….TOT PUTIN E DE VINA SI BINEINTELES FRITZACHE