Fiul unui renumit profesor din Timisoara, inspector ANAF, si patroana unei firme, retinuti pentru luare si dare de mita. Metoda prin care au spalat banii

TIMISOARA. Fiul unui renumit profesor de economie din Timisoara, dar si patroana unei firme din oras, retinuti de DNA Timisoara intr-un dosar de luare si dare de mita si spalare de bani.

CITESTE SI: Zeci de strazi noi botezate cu numele unor personalitati ale Timisoarei si Banatului

Mai exact, fiul profesorului de economie Nicolae Taranu, care este inspector la Inspectia Fiscala din cadrul ANAF Timisoara, in urma cu cativa ani a facut, in calitate de inspector, un control la o firma din Timisoara si a constatat ca aceasta nu platise TVA de mai multa vreme si ca prejudiciul se ridica la 900.000 de lei.

Totusi, inspectorul ANAF a intocmit un document in care preciza ca firma, a carei patroana este o femeie, nu avea niciun fel de datorii. Dupa acest episod, firma ce fusese controlata de inspectorul fiscal a semnat un contract de consultanta cu tatal acestuia, profesorul de economie Nicolae Taranu. Valoarea contractului era de peste 200.000 de lei.

Procurorii DNA Timisoara au intrat pe fir si au decis acum sa il retina 24 de ore pe fiul profesorului Nicolae Taranu, Alexandru Taranu, pentru luare de mita, dar si pe patroana firmei, pentru dare de mita si evaziune fiscala.

Si cunoscutul profesor de economie Nicolae Taranu este cercetat acum in calitate de suspect, pentru complicitate la luare de mita si spalare de bani.

UPDATE: Inspectorul ANAF, Alexandru Taranu, fiul profesorului de economie Nicolae Taranu, a fost retinut pentru 24 de ore, sub acuzatiile de luare de mita in forma continuata, instigare la spalarea banilor in forma continuata si complicitate la evaziune fiscala.

De asemenea, patroana firmei care a fost controlata de Alexandru Taranu in calitate de inspector ANAF, a fost si ea retinuta pentru dare de mita in forma continuata, evaziune fiscala si spalarea banilor in forma continuata.

In cauza se desfasoara acte de urmarire penala si fata de alte persoane.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Lătratul câinilor nu se aude-n RAI

  2. am vazut prea mult circ cu catuse…
    pina la sentinta finala exista prezumtia de nevinovatie…

    • Greu de aplicat prezumtia de nevinovatie la Alex Taran!!!

  3. Daca se adeveresc acuzatiile, voi fi profund dezamgit de domnul profesor…

  4. Banul e ochiul dracului, asa ca de cele mai multe ori aparențele înșeală.

  5. Daca acuzatiile se adeveresc si d-ul profesor se face vinovat de acuzatiile aduse de DNA , cred ca cinstea si onoarea au murit demult …

  6. Cei care îl cunosc pe domnul profesor Țăran știu că integritatea dumnealui este mai presus de îndoială.