A aparut un site fals care incaseaza bani pentru rovinieta. Atentionarea DRDP Timisoara pentru soferi

Compania Nationala de Autostrazi si Infrastructura Rutiera (CNAIR) atentioneaza soferii sa fie atenti de unde isi cumpara rovineta, mai ales ca pe internet a aparut un site neautorizat care incaseaza bani pentru taxa de drum.

CITESTE SI: Vesti importante pentru soferii din Romania: constatarea amiabila, in caz de accident, se poate realiza direct pe telefon 

CNAIR informeaza utilizatorii retelei de drumuri nationale si autostrazi din Romania ca a constatat existenta in mediul online a unui portal web care nu este autorizat in vederea incasarii tarifului de utilizare (rovinieta), respectiv https://digitale-vignette-ro.online/ro”, transmite CNAIR.

Soferii sunt rugati sa achite rovinieta doar pe portalul detinut de catre CNAIR, disponibil la adresa www.erovinieta.ro, sau la distribuitorii autorizati, ale caror puncte de distributie/portaluri web autorizate se regasesc pe site-ul oficial al companiei la adresa http://www.cnadnr.ro/ro/puncte-de-distributie.

CNAIR mai precizeaza ca la achitarea unei roviniete pe site-ul https://digitalevignette-ro.online/ro, utilizatorii achita costuri suplimentare care ajung sa fie in cuantum de aproape 200% fata de pretul real al unei roviniete. De exemplu, pentru o rovinieta cu valabilitate de 7 zile pentru un autoturism, pe portalurile web autorizate de catre CNAIR un utilizator achita echivalentul a 3 euro, reprezentand tariful stabilit de legislatia in vigoare, iar pe portalul https://digitale-vignette-ro.online/ro suma achitata este de 8.90 euro, din care 5,90 euro reprezinta “taxa de serviciu”.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.