Copil pe bicicleta lovit de masina fiului lui Romeo Dunca, langa Timisoara. Video cu momentul impactului

TIMISOARA. Accident vineri dupa-amiaza pe o strada din Dumbravita, langa Timisoara, in care a fost implicat fiul cel mic al presedintelui Consiliului Judetean Caras-Severin Romeo Dunca.

Soferul a lovit cu masina un baietel de 6 ani pe bicicleta care i-a tasnit brusc in fata. Micutul a fost trantit la pamant, insa nu a fost ranit grav. Imediat dupa accident, fiul lui Romeo Dunca a coborat de la volan sa vada ce s-a intamplat, iar in ajutorul copilului au sarit si cativa martori.

Parintii au decis sa nu anunte politia, vazand ca cel mic parea in regula. De altfel, soferul le-a transmis ca locuieste in vecinatate si i-a rugat sa-l anunte daca au nevoie de ajutor.

Sambata, parintii baiatului au hotarat sa-l duca totusi la un control la Spitalul de Copii, iar medicii, fiind vorba la mijloc de un accident rutier, au decis sa anunte politia.

Chiar daca baiatul nu are decat o leziune usoara si nu a fost nevoie de internare, iar parintii decisesera sa nu instiinteze autoritatile, conform procedurii, oamenii legii au deschis un dosar penal pentru vatamare corporala si parasirea locului accidentului.

Va avertizam ca imaginile de mai jos va pot afecta emotional!

La data de 15 octombrie a.c., polițiștii Biroului Rutier Timişoara au fost sesizați de reprezentanții Spitalului de Copii Louis Țurcanu din municipiul Timișoara cu privire la faptul că în cursul aceleiași zile, în jurul orei 14:00, la spital s-a prezentat un minor, în vârstă de 6 ani, însoțit de mama lui, pentru investigatii medicale, în urma unui accident rutier petrecut în cursul zilei de 14.10.2022, în jurul orei 18:00, pe strada Barcelona din localitatea Dumbrăvița, județul Timiș.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii Biroului Rutier Timişoara au constatat că în cursul zilei de 14 octombrie a.c., în jurul orei 18:00, un bărbat în vârstă de 27 de ani, a condus un autoturism pe strada Barcelona din localitatea Dumbrăvița, iar la un moment dat a surprins și accidentat un băiat, în vârstă de 6 ani, care a traversat strada pe bicicletă fără să se asigure, nesupravegheat și neînsoțiț, în urma impactului rezultând rănirea minorului.

După producerea evenimentului rutier, conducătorul auto a părăsit locul accidentului fără încuviințarea poliției.

A fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției sau a procurorului, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii cauzelor producerii accidentului rutier„, transmit pentru opiniatimisoarei.ro reprezentantii IPJ Timis.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Da .o porcărie .pai de ce prsirea locului accidentului?daca părinți copilului nu au anunțat poliția 😂😂😂

    • Daca o sa citesti Codul Rutier, o sa aflii. Nu e asa de greu. Dar biciclistii nu au auzit de Codul Rutier, e un text complet strain aceste ramuri de participanti la trafic. 🙂 🙂 🙂

      • No name ‘codulrutier’ inainte de a baga intr-o oala pe toti participantii la trafic mai invata cum sa te exprimi corect in limba română ”… e un text complet strain aceste ramuri de participanti la trafic”. Biciclistii nu sunt ramuri de participanti la trafic!

        • De fapt masina era deja oprita cand copilul a izbit-o. Clar copilul cel nesupravegheat, n-a avut nimic si a plecat omul, probabil multumind la cel de sus ca nu a fost ceva grav. Acuma vad ca militienii s-au oparit sa aplice legea la sange. Ai dreacu! Nu ai cum sa mergi pe strada 100 de metri fara sa vezi o incalcare a legii (rutiere, cel putin) si tocmai acum s-au gasit viteji. Mai de graba e o manevra politica impotriva lui Dunca senior, ca a deranjat pe multi.
          Cu foarte multi ani in urma am patit ceva la fel. In afara de o chelfaneala de la parinti, roata indoita si un genunchi umflat, nu a fost nimic, eu fiind in rolul copilului, si comportandu-ma la fel de tembel ca acesta.

          • Din pacate la noi asa e mentalitatea, gresita. Legea e lege, chiar daca nu e vinovat de accident, soferul singur a devenit vinovat cand a plecat de la locul accidentului. Ce ardea ceva undeva de nu a putut suna la politie si astepta pana acestia vin, mai dadea cateva decalratii si aia era. Oricum se vede clar ca nu era vinovat de accident.
            Insa la noi e altfel, nu e exclus ca: parinti stiau sau au aflat cine este soferul, l-au sunat sau au incercat sa discute cu el si acesta nu a mai raspuns sau nu s-au inteles la bani…
            Pe de alta parte copilul putea sa para bine pe moment dupa impact dar putea sa faca o hemoragie interna sau contuzie si atunci sa vezi. Parinti ar trebuii si ei trasi la raspundere ca nu au anuntat politia !!

          • Legea e de doi bani, asta e realitatea. Trec peste aspectul neremarcat de nimeni, ca sub o varsta n-ai ce cauta calare pe bicicleta pe drumul public – si aia tot lege e, si in mod normal n-ar trebui sa urle tot parintele biologic „ca unde sa-l duca sa se dea cu bicicleta”. Te ciocnesti, ca sofer, cu un biciclist – indiferent ca acesta avea ce sa caute pe acolo sau nu. Trage fiecare cate-o sperietura, se verifica reciproc, decid ca n-are nimeni nimic, incident inchis – daca era accident intre masini se facea amiabila, COMPLET FARA POLITIE! Insa cineva se gaseste sa-l sfatuiasca pe biciclist, sa nu cumva sa aiba traume care sa ii provoace probleme de sanatate peste vreo 80 de ani, sa se duca la spital. Dupa care soarta soferului este pecetluita. Doctorii cheama politia si aceasta deschide dosar penal pentru „vatamare din culpa” – urasc expresia asta, pentru ca transforma politia in judecator, decide de capul ei a cui e culpa! Si nu e niciodata a biciclistului care umbla pe trotuar fara pista, sau a parintelui care isi lasa copilul cu bicicleta pe drumul public. E intotdeauna a soferului, mai ales daca se intampla sa fie cunoscut, dar nu e obligatoriu. Pe urma, odata intrat in malaxor, circuli vreun an cu dovada (si o actualizezi lunar, pe timpul si nervii tai), dupa care procurorul de caz reuseste cu un consum imens de energie sa dea NUP. Si pe urma? Daca ai NUP esti nevinovat? Nu in tarile politiienesti, unde musiu’ seful politiei decide ca se impune suspendarea pe 3 luni a permisului. Din doua motive – a citit in raport un singur cuvant „victima”, restul nu l-a interesat si pentru ca asa vor muschii lui numiti politic. Poate de asta in China nu se mai practica accidentlee cu biciclisti care se lasa cu supravietuitori, prea mare incurcatura juridica. Acolo daca calci un biciclist il calci cat e nevoie ca sa fii sigur ca nu mai misca – altfel ramai cu el pe cap toata viata.

      • @codulrutier tare destept te dai, ca sa stii, multi soferi habar n-au sa depaseasca orespunzator o bicicleta sau cand sa ofere prioritate la treceri, era sa dea un taxi peste mine sapt trecuta, dar asa se intampla cand legea e atat de proasta, in loc sa protejeze pe cine ar trebui, ii scuteste pe soferi de a se asigura si nici cand trebuie nu o fac

  2. Nasol, soferul trebuia sa cheme politia si acum dormea linistit.
    Nu a facut-o… s-a bagat in o mare belea.

  3. Ce a dat saracu Ciufitel cu botu de tabla…
    Si Ciufiteii ai mari au ajuns ei la concluzia ca e bine sa-l duca la control abia a doua zi… Or’ fi aflat, intre timp, cine e soferul si s-au gandit ca poate iasa niste bani de la Dunca.

  4. aia-s parinti care lasa copilul asa de izbeliste sa pateasca orice? dupa ce au vorbit cu soferul si stabilisera ca totul e ok, i-au facut probleme soferului mai poti sa spui ca-s oameni? numai din vina lor

  5. asa lucreaza deneaul, era o ocazie care nu putea sa fie ratata.

  6. Mai bine zis copilul a dat in masina nu masina in copil, parinti copilului sunt vinovati ca l-au lasat nesupravegheat. copilu normal ca nu stie regulile de circulatie si nu e atent

  7. Mai degraba copilul a lovit masina.
    Daca fiul lui Dunca iese prost din aceasta situatie, atunci se poate vorbi si de chestiuni politice la dresa tatalui.
    Sper sa aibe parte de avocati buni si sa iasa curat din toata povestea asta…

  8. N-am vreo admiratie pentru Dunca, dar chiar nu vad de ce trebuia sa piarda timpul pe la Politie fiu-sau cand parintii -care , oricum, sunt responsabili de ceea ce s-a intamplat-au spus ca e ok

  9. așa-l cheamă pe șofer ?…fiul lui R.D……

  10. Din filmare e zona rezidentiala, de 5kmph, limitarea fiind impusa ca sunt copii in zona. Poate gresesc…

  11. Copilul a dat in masina, se vede clar in filmare. Masina se oprise cand cel mic a izbit-o. Mi se pare complet aiurea sa acuzi un sofer pentru ca parintii nu au avut grija de copil. Nu imi place deloc Romeo Dunca, mi se pare un personaj fara educatie care nu ar avea ce sa caute in politica. Nu stiu cum e fi-su sau cum a reactionat dupa eveniment. Dar nici nu cred ca are importanta. Indiferent cine a condus masina aia, daca va avea macar o zi permisul suspendat, va fi o mare nedreptate.

  12. Pe ce parte mergea bicicleta ? Ce era acolo trecere de pietoni sau ce ? Mașină stătea pe loc și a fost izbită de bicicleta !

  13. Filmarea este prezentata incomplet!
    Ar trebui văzut daca după ce „pruncul” s-a aruncat in strada la mașină, au apărut si părinții; Presupunând ca ar fi persoane adulte, care sa fie in măsură sa ia decizii personale pentru care sa răspundă asemenea conducătorului auto incriminat ca a stat in calea unui pustii zburdalnic, ar fi trebuit sa anunțe la 112, asemenea șoferului incidentul, dar n-au făcut-o, pentru ca așa au considerat, ca ne fiind necesar.
    Daca părinții au plecat cu pustiul de la fata locului, in fapt asumându-si culpa, corect ar fi fost ca șoferul acum incriminat, sa fi anunțat incidentul la 112, fără a mișca autovehiculul:
    „Am fost lovit de un copil nesupravegheat care circula pe bicicleta, in timp ce eram oprit la intersecție si care a dispărut împreună cu părinții printre blocuri!”
    Organele de constatare si cercetare sunt abilitate sa decidă asupra procedurii de urmat, șoferul fiind parte in incident, avea de luat o singura decizie corecta: aceea de a anunța incidentul!!!

  14. Am o intrebare: cat de increzatori sunteti sa sunati la politie? Eu de exemplu nu m-as grabi niciodata sa sun, decat daca chiar nu am de ales. Ai un incident, in care un plod e trantit jos, se ridica si nu pare sa fie cu probleme. Voi ati suna la politie? Sa mergeti sa dati declaratii, sa asteptati o zi dupa tot felul de tampenii, analize de sange, etc

  15. Mda … legea conservării impulsului nu a fost promulgată și nu poate fi invocată juridic.
    Însă nici legea ciocnirilor elastice, mai ales când un copil dă eventual cu capul de asfalt, ușor ”împins” de o mașină ciobănească.
    Efectele apar de regulă mai târziu.