S-a deschis cu o zi mai devreme circulatia prin pasajul Michelangelo de la Timisoara. Video

TIMISOARA. Desi initial a fost anuntata inchiderea pasajului Michelangelo pana duminica, circulatia masinilor s-a reluat sambata dupa-amiaza.

CITESTE SI: Monica Bellucci, Steven Tyler sau Louis de Funes printre figurile prezentate la editia a zecea a Salonului International de Caricatura de Presa si Arte Vizuale Satirice, de la Timisoara. Foto 

Revizia anuala facuta in pasaj s-a incheiat mai repede decat era preconizat, astfel incat masinile au putut trece de la Universitatea de Vest spre strada Pestallozzi, si in sens invers, si prin tunelul subteran.

Va reamintim, in aceasta perioada se va face si receptia finala a obiectivului „Amenajare Complex Rutier Michelangelo”, la finalul celor 7 ani de garantie pe care i-a avut proiectul.

Obiectivul, realizat pe bani europeni, in 3 ani, face parte din ‘greaua mostenire’ lasata de administratia Ciuhandu. Aceasta a scris proiectul si a obtinut finantarea europeana in 2011, iar lucrarea a fost dusa la bun sfarsit de administratia Robu in 2015, cand a fost inaugurata.

Cu o lungime de 583 de metri, dintre care 111 metri zona acoperita, pasajul rutier a completat zona care a fost in intregime reabilitata. A fost reabilitat si Podul Michelangelo peste Bega, dar au fost si amenajate noi benzi de circulatie pentru preselectarea accesului in intersectie si bretele de trafic.

Proiectul a costat 52.017.327 lei cu TVA, din care 33.637.568 lei au fost fonduri europene.

Odata iesit din garantia oferita de constructor, conform contractului, reparatiile si mentenanta vor fi asigurate de catre municipalitate de la bugetul local.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Tâmpiții l-au închis în mijlocul săptămânii și au bulversat tot traficul. Amatorism, lipsă de școală, de educație minimală. Se … pe noi.

  2. Se pare ca acest pasaj este destul de subred, prea multe fisuri pe acei pereți, eu sper ca cei care sau laudat cu deschiderea acestui pasaj in caz de un dezastru tot ei sa raspunda . Cand scapam si noi de praful din oras ?? Am vazut prin oras doar magarii copaci împodobiți si prostii useriste.