Isi schimba infatisarea unul dintre cele mai frumoase palate din Timisoara. Renovari de 1,5 milioane euro la Liceul Pedagogic Carmen Sylva

TIMISOARA. Poate incepe renovarea uneia dintre cele mai frumoase si impozante cladiri ridicata la inceputul secolului al XX-lea la Timisoara. Este vorba despre cladirea Liceului Pedagogic Carmen Sylva din Timisoara, care va intra intr-un amplu proces de reabilitare.

CITESTE SI: Palmierii de altadata din centrul Timisoarei, transferati de Primarie la Agronomie. Doar 3 din 40 s-au uscat

Dupa mai multe incercari, intinse pe parcursul mai multor ani, administratia din Timisoara a reusit sa gaseasca o firma care va reabilita acoperisul palatului, va reface fatada si izolatiile cladirii, si va inlocui tamplaria cu una noua, tot din lemn.

ILA VORHABEN este firma care a castigat contractul de peste 1,5 milioane de euro si care are la dispozitie 12 luni pentru a realiza toate aceste lucrari.

Cladirea actuala a Liceului Pedagogic a fost ridicata la inceputul secolului trecut. Primaria Timisoarei a pus la dispozitie un teren de 8703 m² pe care, intre anii 1902–1903, s-a zidit actualul edificiu. Construita in stil neogotic englez, victorian, dupa planurile arhitectilor Iacob Klein din Timisoara si Leopold Baumhorn din Budapesta, cladirea a costat 385 000 coroane.

Incepand cu anul scolar 1903-1904, in noua cladire a functionat Scoala Superioara de Fete. In 1916 scoala se reorganizeaza, devenind liceu de fete cu predare in limba maghiara.

Dupa desavarsirea unitatii nationale romanesti si constituirea Romaniei Mari, in aceeasi cladire incepea sa functioneze Liceul romanesc de fete.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.