Premiera. Cea mai noua tehnica de interventie la dezastre a pompierilor din Timisoara, unica in Romania, testata in cadrul unui exercitiu international. Foto si video

TIMISOARA. Primii din Romania care au primit un modul de salvare a victimelor inundatiilor cu ajutorul barcilor sunt pompierii din Timisoara. Tehnica parcurge acum ultimele etape pentru acreditare si este folosita in premiera la un amplu exercitiu international, EU MODEX, care se desfasoara pana sambata la Sibiu.

Potrivit scenariului, s-au produs inundatii devastatoare, iar salvatorii intervin pentru limitarea efectelor care au un impact major asupra populatiei, infrastructurii si securitatii.

La acest exercitiu care testeaza echipamentele si timpii de interventie, pe langa pompierii de la ISU Timis, din Sibiu si Bucuresti, participa module din Austria, Bulgaria, Germania si Republica Moldova.

De la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, la Sibiu sunt dislocati 34 de pompieri (7 ofiteri, 1 maistru militar si 26 de subofiteri) cu: 4 autospeciale de prima interventie si comanda, o autospeciala scafandi, 6 barci, un camion cu container generator de 110 KVA, un camion cu container pentru baza de operatii, 2 autospeciale de serviciu si un microbuz de transport persoane.

Acest exercitiu este o reala provocare pentru echipajele de salvatori, deoarece este o etapa foarte importanta in certificarea la nivel european a noului modul RO-FRB”, transmit reprezentantii ISU Timis.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.