Actiune de amploare pe autostrada Timisoara – Lugoj. Inspectori de la Autoritatea Europeana a Muncii au oprit soferii intr-o actiune de tip Truck&Bus. Foto

TIMISOARA. Controale ‘la sange’ in randul soferilor de camioane, autobuze ori microbuze. Au fost opriti in trafic, pe Autostrada A1 Timisoara- Lugoj de inspectori de la Autoritatea Europeana a Muncii si de la ISCTR care au verificat daca Romania s-a aliniat la legislatia europeana privind mobilitatea soferilor.

CITESTE SI: Consult gratuit pentru pacienti in 14 specialitati din Ambulatoriul Spitalului Clinic CF Timisoara 

Autoritatea Europeana a Muncii este un organism european, corespondenul Parchetului European, care vizeaza respectarea legii in domeniul muncii.

In cadrul actiunii Truck&Bus, care a a avut loc marti pe autostrada, au participat inspectori din tari precum Italia, Franta, Estonia, Danemarca, Belgia si Romania, respectiv de la ITM Timis.

Nu doar ca au fost verificati soferii si companiile de la care acestia provin, ci s-au impartit si pliante in mai multe limbi, precum turca, poloneza, spaniola, italiana. Din primavara acestui an, fiecare stat mebru al Uniunii Europene trebuie sa puna in practica pachetul de masuri privind mobilitatea lucratorilor transfrontalieri, respectiv a soferilor transportatori. Mare parte dintre statele comunitare nu au reusit sa implementeze legislatia care impune soferilor sa nu mai doarma in cabina, sa respecte timpii de repaus, iar diurna sa fie folosita pentru cazare si mancare”, a explicat pentru opiniatimisoarei.ro Ileana Mogosanu, director adjunct al ITM Timis.

O astfel de actiune, de asemenea amploare, s-a desfasurat recent la Zagreb (Croatia), la care a participat si Ileana Mogosanu din partea Romaniei.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.