Salonul International de Caricatura de Presa si Arte Vizuale Satirice, in weekend, la Timisoara. Surprizele editiei a X-a

TIMISOARA. Timisorenii si turistii sunt asteptati in acest final de saptamana la Muzeul National al Banatului din Timisoara pentru a X-a editie a Salonului International de Caricatura de Presa si Arte Vizuale Satirice.

Salonul organizat de caricaturistul Stefan popa Popa’s aduce la Timisoara operele a 525 de artisti, din 50 de tari de pe 6 continente.

Aflat la cea de-a X-a editie, salonul marcheaza puntea de legatura dintre generatia actuala si cea viitoare. Vor fi expuse si lucrari ale scolilor de arta pentru copii de pe diferite continente cu mesaje foarte puternice, adresate intregii lumi„, transmit reprezentantii Muzeului National al Banatului.

In cadrul vernisajului care va avea loc vineri, de la ora 16, presedintele Salonului International, Antonio Calderon de Jesus va anunta nominalizatii si premiantii editiei. Deschiderea salonului va fi transmisa in direct pe Facebook.

Stefan Popa Popa’s este cunoscut ca fiind cel mai rapid caricaturist din lume, omologat de Guinness Book of Records in 1995, si „omul care a batut calculatorul cu 4 secunde”. In Guinness Book, artistului i se recunosc meritele de a face 131 de caricaturi, dupa model, in interval de o ora. Detine recordul de anduranta si la timpul petrecut desenand, 10 zile si 10 nopti, realizand in tot acest timp aproape 3000 de caricaturi color.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.