Pika, de la Politia de Frontiera Timis, in topul celor mai valorosi caini politisti din Romania. Foto

TIMISOARA. Este bland si foarte ascultator, dar cand pleaca in misiune alaturi de partenerul sau este cel mai de temut dusman al infractorilor.

CITESTE SI: Incep sa scada preturile la apartamente in Timisoara. Cu cat s-au ieftinit locuintele vechi? Anuntul specialistilor in imobiliare

Politistii de Frontiera din Timis au fost dusi pe prima treapta a podiumului de cainele Pika. Impreuna cu instructorul sau, Pika a castigat una dintre cele mai importante probe la Campionatul de Dresaj al cainilor de serviciu al Ministerului de Interne, organizat zilele acestea la Sibiu.

Politistul Radu Catalon si cainele sau Pika, de la Sectorul Deta al Politiei de Frontiera Timis s-au situat pe primul loc la proba ‘Caine universal’, desfasurata joi la Centrul Chinologic Dr. Aurel Greblea Sibiu.

Pika este un ciobanesc belgian in varsta de 10 ani. A inceput antrenamentele la doar 3 luni si a ajuns specialist in descoperirea de explozibil, de droguri, dar este si un excelent caine de urma, dovedindu-si din plin abilitatile in competitie.

La randul sau, instructorul Radu Catalon lucreaza in Politia de Frontiera din Timis de 16 ani.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. cainele ala e mai destept decat politistul
    balena aia de abia se apleaca

  2. Bravo! Mult succes în continuare!!

  3. Felicitări pentru reușită! Fără implicarea polițistului în antrenamentul câinelui nu s-ar fi ajuns la acest rezultat!