Antrenori de legenda si mari sportivi ai Timisului, prezentati in numarul 3 al revistei ‘Nascut pentru sport’, lansata la Timisoara

TIMISOARA. Personalitati ale sportului din Timisoara si din judet au fost prezente miercuri la lansarea numarului 3 al revistei ‘Nascut pentru Sport’, publicatie aflata la al treilea numar.

Revista a fost tiparita in 5000 de exemplare si este dedicata antrenorului din Timis, pe coperta fiind puse fotografiile celor care au modelat de-a lungul anilor carierele marilor sportivi.

Legendarul Constantin Jude, Patru Cojocaru, Florin Teodorescu, Ion Badescu, Sorin Voicu, Eleonora Mihalca, Alexandru Pelici si Dan Jitaru sunt doar cateva dintre numele prezente in cele 100 de pagini ale publicatiei.

Nu lipsesc nume importante precum Alexandu Simicu, Gabriel Rupanu, Teodora Meluta, Emil Dancanet, Anca Todoni sau Andreea si Mihaela Dospoina, toti sportivi cu performante in domeniilor lor.

Anul acesta este un laudatio pe care l-am dedicat antrenorilor, asa cum se vede si pe coperta. Nici nu am apucat sa ii punem pe toti, dar am pus majoritatea antrenorilor pe care i-am promovat. In viziunea noastra antrenorii timiseni sunt mandrie nationala. Este un numar in care am acordat foarte mult spatiu editorial si ne-am indreptat atentia asupra lor, dar nu numai, ci si performantelor din randul juniorilor, seniorilor, avem si legende. Mergem mai departe. Se pare ca de la numar la numar avem ce sa promovam in judetul Timis, si la timpul prezent, dar si din urma. 5000 de exemplare vor ajunge in mai multe localitati, Buzias, Giroc, Ghiroda, Mosnita Noua, Dudestii Noi si Sag, dar si la cateva scoli din Timisoara„, spune Beatrice Mercado, presedintele Asociatiei Junior Sport.

 

Revista „Nascut pentru Sport” urmeaza sa ajunga la elevi in scolile din judetul Timis, unde va fi dusa de sportivii si antrenorii prezentati in paginile sale, cei mici urmand sa primeasca publicatia in cadrul evenimentelor „Azi sunt profu’ tau de sport”.

Concertul Sportului Timisean, la manejul Timisoara, cu un invitat special

Prima actiune din seria „Azi sunt profu’ tau de sport” este programata la o zi dupa lansare, in 6 octombrie, la manejul Timisoara, de la ora 11. La eveniment sunt asteptati toti timisenii, care o vor vedea si pe invitata speciala, fosta campioana olimpica, mondiala si europeana la gimnastica, Silvia Stroescu.

 

Practic, in baza ecvestra, 100 de elevi din mediul rural – respectiv de la scoala Gimnaziala din Gottlob si Liceul Romulus Paraschivoiu din Lovrin – dupa ce vor asculta mesajele invitatilor – sportivi, antrenori, reprezetanti ai cluburilor sportive timisene, dar si mesajele partenerilor proiectului, sunt invitati sa urmareasca mai multe demonstratii sportive, cum ar fi: echitatie, dans sportiv, atletism, laser run, tenis de masa, motociclism, automobilism, scrima, Kempo, Karate, Judo, fotbal, rugby etc., iar la final vor primi, cu autografe, mai multe exemplare din revista.

Celelalte 11 editii ale actiunii „AZI SUNT PROFU’ TAU DE SPORT!” vor fi organizate atat in scolile din Timisoara – Liceul cu Program Sportiv „Banatul” (13 octombrie), Scoala Gimnaziala nr. 30 (14 octombrie), Colegiul National Banatean (17 octombrie), Scoala Gimnaziala nr. 21 (19 octombrie), cat si in scolile din alte localitati din judetul Timis – Scoala Gimnaziala din Sag (7 octombrie), Scoala Gimnaziala din Ghiroda (10 octombrie), Scoala Gimnaziala din Giroc (11 octombrie), Scoala Gimnaziala din Mosnita Noua (12 octombrie), Scoala Gimnaziala din Dumbravita (18 octombrie), Licerul Teoretic din Buzias (20 octombrie) si Scoala Gimnaziala din Dudestii Noi (21 octombrie).

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.