Cand Biserica e aproape de copii. Mai multi elevi din Timisoara, ajutati sa nu abandoneze scoala

TIMISOARA. Copiii care provin din familii nevoiase sunt sprijiniti din nou de biserica. Fundatia „Preot Ioan Olariu” acorda burse elevilor care au nevoie de ajutor pentru a-si putea continua studiile.

CITESTE SI: Mare sarbatoare la Timisoara. Minunile infaptuite de Iosif cel Nou de la Partos, ocrotitorul Banatului, cinstite de credinciosi la Catedrala Mitropolitana

Astfel, au fost selectati 8 elevi care vor beneficia, pana la sfarsitul anului scolar, de sustinere financiara, pentru a-si cumpara tot ce au nevoie pentru scoala. Bursele sunt in valoare de 300-500-1000 lei/luna pentru fiecare elev, conform nevoilor constatate.

De asemenea, fundatia achita suma necesara pentru masa de pranz pentru 15 copii, care invata la Liceul Teologic Ortodox „Sfantul Antim Ivireanul” din Timisoara, pana la sfarsitul anului 2022. Suma pe care fundatia o doneaza pentru masa acestor elevi este de 8000 lei/luna.

Pe langa aceste ajutoare, fundatia sprijina si familiile cu multi copii si studenții care se confrunta cu probleme de natura financiara.

Credinciosii care doresc sa sustina aceste activitati, pot face donatii in contul fundatiei sau la sediul acesteia, din cadrul Parohiei Iosefin.

Fundaţia “Preot Ioan Olariu”
CUI: 24203150
Cont: RO87 PIRB 3701 7175 6200 1000
Banca: First Bank Timişoara

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. au stricat o scoala, ca au zis ca nu au destui elevi, cu toate astea mii de elevi invata dupa-masa sau in containere ca nu au loc si au dat scoala bisericii, vai steaua lor

  2. Scoala este una de stat,cu profil ortodox,u vad rostul comentariului dvs.Cu totii,si ortodocsii si neortodocsii platesc taxe la stat si au dreptul sa inscrie copiii unde doresc/apartin.Exista scoli cu profil real,economic, tehnic, sportiv,confesional,uman,etc acreditate de Ministerul invatamantului.