Primaria Timisoara primeste bani pentru Pasajul Solventul, iar Consiliul Judetean pentru lucrari la drumuri si un pod. Lista cu proiectele aprobate spre finantare prin Programul National Anghel Saligny

TIMISOARA. Guvernul a impartit banii din Programul National de Investitii „Anghel Saligny” si pentru judetul Timis. Fiecare localitate care a depus proiecte pentru atragerea de bani a primit cel putin pentru un proiect. Un proiect a primit si Primaria Timisoara, in timp ce Consiliul Judetean Timis are 5 proiecte ca vor fi finantate.

CITESTE SI: Aproape 3000 de familii s-au debransat de la Colterm vara asta. Dintr-un necesar de 250.000 de tone de carbune pentru a incalzi Timisoara toata iarna, societatea are acum in stocuri 30.000 de tone 

Consiliul Judetean Timis are acum bani pentru modernizarea a trei drumuri, largirea la patru benzi a altuia si modernizarea si consolidarea podului de la Parta. CJT a depus initial 11 proiecte, toate vizau modernizari de drumuri, pe langa cel aprobat de renovare a podului de la Parta.

Pe langa Solventul, Primaria Timisoara mai ceruse bani prin Anghel Saligny doar pentru doua pasarele peste Bega.

Proiectele Consiliului Judetean Timis sunt:

– Modernizare DJ 593C Sag (DJ 593) – SAnmihaiu Roman (DJ 591A) – 21. 530.261,34 lei
– Pod pe DJ 593B la Parta, km 1+500 – 55. 763.513,24 lei
– Modernizare DJ 684 pe traseul DN 68A (Cosava) – Tomesti – Luncanii de Jos – limita judetul Caras Severin – 29.634.861,9 lei
– Modernizare DJ 585 limita judetul Caras- Severin – Visag, km 36+200 – 38+540, L = 2,34 km din care necesar modernizare L=1,755 km – 5261.151,85 lei
– Largire la 4 benzi a DJ 692, sector DN 69 – Sanandrei – 27.810.211,67 lei.

In schimb, Primaria Timisoara a primit bani pentru un singur proiect, dar extrem de important pentru oras, realizarea pasajului Solventul. Initial, Primria Timisoara a depus 3 proiecte. Cele respinse se refera la construirea unei pasarele pietonale in dreptul Universitatii de Vest si refacerea celei care leaga, peste canal, strazile Gelu si Crizantemelor.

Proiectul Primariei Timisoare este:

Pasaj Inferior Solventul – 43.000.000 lei.

Iata AICI lista cu toate proiectele primariilor din judetul Timis, ce urmeaza sa fie finantare cu bani prin Programul National de Investitii „Anghel Saligny”.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Fritz e vinovat! Trebuie sa intelegeti si voi timisorenilor ca Pasajul Solventul il face Robu. Nu-i asa? Cu bani de la Rapsig/Bogsig, din oile lui taica-su sau din parandaratul cât a fost primare

  2. Suntem inca tara bananiera, cu lacune legislative si furtisaguri personale sau pentru partid. De cand se naste un proiect pana se realizeaza trece un deceniu. Cred ca ar trebui sa lucram cu firme externe, chinezesti de exemplu (vezi Mall). Cu bastinosi gen Porr si alti Superconstructori avem parte de deranj maxim.

  3. Esti prea redus sa poti intelege motivul pt care au impus jupanii acest partid neo-marxist anti crestin,pro-lgbt in tara asta.Pe palidul asta cu nume de jidan nu-l intereseaza soarta orasului,nici n-ar fi capabil sa-l administreze,chiar daca ar vrea,cu el sunt alte planuri,voi mergeti numa la parade gay sitineti-va capetele-n nisip.

    • @Igitur dar zine si nou cine din cei anteriori sau cei actuali ar fii bun la conducere si l-ar interesa soarta orasului. Ca eu unul nu vad pe nimeni, decat ura si interese…

      • Fara suparare dar fata de Fritz, oricine…
        Robu era cu 10 clase peste, desi era foarte antipatic.
        Macar a facut cateva proiecte.
        Fritz ce proiecte noi a facut?

        • Care sunt nenumaratele proiecte robuliene , in afara de 2 pasaje prea înguste și 2 lărgiri de bulevarde absolut inutile / prost concepute ? Asta in 8 ani .

          • pai sa o luam asa:
            – a taiat o gramada de copaci
            – a facut o tinta din Looney Toons intr-o piata ce a fost superba
            – a mai plantat niste palmieri cu tot cu ghiveci
            – un patinoar de plastic de 100.000 euro care nu a fost folosit niciodata
            – i-a facut nevestii o fantana arteziana de 90.000
            – a incheiat contracte cu 3 firme de salubrizare care nu au salubrizat nimic…
            – a mai cumparat niste pubele cu 600 euro bucata, care nici nu cred ca au ajuns fizic in oras…
            – a facut o minunatie de pasaj de 300 metri in 3 ani, prin peretii caruia curge apa de cand l-a terminat
            – a pus niste cotete de plexiglass pe bega
            – asta e in top: a livrat o minge la birda cu elicopterul.
            multe a facut robetele, n-am destule zile sa scriu cate a facut, dar macar a facut ceva, nu bun, doar ceva.

          • Cretinoid pensat și spart în bulan , chiar nu îmi este simpatic Robulete, dar când vor fi gata toate bulevardele și pasajul Solventul, infrastructura rutieră a Timișoarei va fi la nivel european datorită lui !!
            Nu am crezut ca puteți fi mai infecți decât toate partidele ,,istorice” la un loc.

        • Tu stii ce-s alea proiecte? Sau crezi cumva ca si metroul prin Timisoara, eventual peste sau pe sub Bega e un proiect? Un proiect nu e o „lansare de stire ca sa se castige alegerile”. Un proiect este PROIECT doar in momentul in care ai FINANTARE si poti sa dai de lucru OAMENILOR, incepand cu cei de la planseta (computer) pana la cei de pe santier. In rest BALIVERNE. Robu era foarte bun la BALIVERNE, iar unele idei sa stii ca le FURA de la colaboratori si apoi se IMPAUNA cu ce idei avea. Multe idei, care erau numai ale lui, erau idei NASTRUSNICE. Nu ti le repet caci probabil le stii si tu.

    • Vezi mai bine ce zice fotbal1. Cu ala te potrivesti. E totusi o deosebirea intre tine si ala. El este un analfabet sadea, iar tu un antisemit, asijderea.

  4. Pai din cauza programului „Anghel Saligny” a iesit Usr de la guvernare. Acum ii bun?