O gradinita va fi reparata cu bani europeni, la Timisoara. Avem finantarea de la Ministerul Dezvoltarii

TIMISOARA. Timisorenii care locuiesc in zona Crisan – Ghiroda Noua vor avea o gradinita reabilitata, dupa ce va fi dus la bun sfarsit un proiect cu fonduri europene.

CITESTE SI: Deocamdata, sute de elevi invata in containere sau de dupa-amiaza la Scoala Generala 30 din Timisoara. S-a ridicat deja noul corp de cladire si se lucreaza intens la cel de-al doilea, dar acestea tot nu vor acoperi necesarul de spatiu nici pe viitor 

Este vorba despre Gradinita cu Program Prelungit 6, unde sunt inscrisi 60 de copilasi. In prezent, tencuiala cladirii este degradata pe fatade, au aparut fisuri in ziduri, apa se infiltreaza prin diferite spatii, scara metalica este ruginita in unele zone.

Interventiile vizeaza parterul si etajul 1, dar si podul imobilului. In cladire ar urma sa fie amenajat si un cabinet medical, in timp ce in curte va fi construit si un loc de joaca pentru cei mici.

De asemenea, prin proiect se urmareste cresterea eficientei energetice a cladirii, imbunatatirea conditiilor de confort termic interior, reducerea pierderilor de caldura și a consumurilor energetice, reducerea costurilor pentru incalzire si apa calda, reducerea emisiilor poluante„, transmit reprezentantii Primariei Timisoara.

Valoarea totala estimata a investitiei conform devizului general este de 3.303.695,98 lei (inclusiv TVA), din care 2.088.064,03 lei vin de la Ministerul Dezvoltarii. Reabilitarea trebuie sa dureze un an.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Cred că cea mai degradată grădiniță din Timișoara este grădiniță 48 de pe Drăgășani.Arata că o clădire nelocuită, afara copiii se joacă in praf, geamuri vechi cu gratii de fier, o adevărat temniță comunistă.Si nicio renovare, nimic. Cum sa îți duci copilul acolo, când o grădiniță ar trebui sa arate frumos, îngrijit, vesel?