Surpriza pregatita de Muzeul National al Banatului. O expozitie de fotografie si un album dedicate celor mai frumoase palate din Timisoara

TIMISOARA. Timisorenii sunt asteptati in luna septembrie la Muzeul National al Banatului la o noua expozitie de exceptie denumita „Descopera Timisoara ascunsa”.

CITESTE SI: Spune-ti parerea! Cum ar trebui sa arate Muzeul Satului Banatean din Timisoara, daca ar trebui amenajat un han sau ce evenimente ar putea fi organizate aici

Este vorba despre o expozitie de fotografie, in care vor putea fi vazute cadre exterioare si interioare cu cele mai frumoase cladiri din Timisoara.

Va fi lansat de asemenea si un album de fotografie, in engleza si romana, in care timisorenii vor putea afla si informatii despre cladiri precum Casa comunitatii sarbe, din cartierul Fabric.

La sfarsit de secol XIX, in anul 1894, poe locul fostei case fundationale sarbesti din cartierul Fabric, a inceput constructia unei noi cladiri ce poarta amprenta stilului istoricist/eclectic, lucrarile fiind finalizate la data de 29 iulie 1895. Palatul comunitatii sarbesti este o combinatie de stiluri arhitecturale, avand influente clasice si neoclasice: situata in cartierul Fabric pe strada ion Mihalache, nr.1, casa este construita pe trei nivele, avand nuante neutre, pamantii. Fatada principala prezinta numeroase particularitati clasice, turnul fiind suprainaltat in stilul eclectic istoricist neobaroc. La parterul cladirii a functionat, pentru o buna perioada de timp, magazinul de articole de moda al familiei Csendes, o familie de comercianti evrei care a influentat scena economica a Timisoarei, familia Csendes detinand mai multe afaceri in oras. Astazi, la parterul cladirii functioneaza diferite magazine, la etaje fiind sediul comunitatii sarbesti din oras” se arata intr-o descriere semnata de Iasmina Mioc, pe pagina de Facebook a Muzeului National al Banatului.

Proiectul „Descopera Timisoara ascunsa” este realizat de Muzeul National al Banatului in colaborare cu Diana Cristea si Silviu Nastase, iar expozitia va putea fi vizitata cu incepere din luna septembrie.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.