SCM Timisoara pierde derby-ul primei ligi de rugby din Maramures. Urmeaza duelul cu liderul din playoff, Dinamo

TIMISOARA. Eseuri frumoase, transformari sau lovituri de pedeapsa ratate, rasturnari de scor, toate au fost ingredientele unui adevarat derby al primei ligi de rugby, care le-a pus fata in fata pe SCM Timisoara si Stiinta Baia Mare.

Partida de pe Arena Zimbrilor a inceput fulminant pentru gazde care dupa un sfert de ora conduceau cu 8-0. Timisoara a revenit treptat in joc, iar in minutul 25 a reusit primul eseu prin Tevita Manumua, transformarea fiind ratata de Rupanu. A urmat un alt eseu dupa 5 minute, semnat de Kemal Altinok, dar si o alta transformare ratata de Jipa. Finalul de prima parte a adus un eseu de penalizare pentru timisoreni, dar gazdele au culcat si ele o data balonul in terenul de tinta banatean, iar scorul pauzei a fost 13-17. Transformarea eseului baimarean a fost ratata de Popoaia.

Baia Mare a inceput mai bine si partea a doua a jocului. Maramuresenii au reusit doua lovituri de pedeapsa prin Popoaia, iar Rupanu a raspuns cu o reusita similara. A urmat un eseu pentru gazde semnat de Kefentse, transformat de acelasi Popoaia. Banatenii au raspuns rapid cu un eseu al lui Shennan, aflat la a doua reusita in meciuri consecutive. Vlaicu a mai pus 2 puncte pe tabela, iar scorul a devenit 27-26 in favoarea Timisoarei.

Baia Mare a mai reusit o data sa rastoarne scorul, dupa un eseu al lui Dardulidze, venit la un minut dupa ce Timisoara a ramas in 14 jucatori, dupa un galben luat de Tique Iliesa. Tranformarea a fost ratata de Grant, iar scorul a ramas 31-27. Timisoara a incercat sa revina in final, dar dupa un inainte facut de banateni, Kefentse a recuperat si dupa o cursa de 50 de metri a reusit eseul, in ciuda faptului ca Alin Conache a incercat sa il opreasca. Grant a transformat si a dus scorul la 38-27.

Astfel, Timisoara sufera a doua infrangere consecutiva, iar in runda viitoare va juca tot in deplasare, cu Dinamo Bucuresti, formatie care in aceasta runda a trecut la limita, 28-27, de Steaua.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.